banner127

2019'a giderken


HÜSEYİN KALAYCI

HÜSEYİN KALAYCI

Okunma 18 Ocak 2017, 09:03

Eğri oturalım doğru konuşalım arkadaş. Dedem, her konuşmasına başlarken umum-i ahaliye böyle der dururdu: ‘Karar verirken duygularını bir kenara bırak, gerçekçeklerle yüzleşerek karar ver’, derdi rahmetli.
Şuraya geleceğim, 23 yıldır gazeteci olarak ekmek teknemi döndürmeye çalışıyorum. Haber yaparken, hep gördüklerimi yazdım, hislerimi törpülemeye gayret ettim.
Hafta sonunda evde yalnız başıma demli çayımı yudumlarken aklıma 2019 seçimlerinin bir analizini yapmak geldi.
Siyasi partiler 2019’da yapılacak BELEDİYE BAŞKANLIĞI’na kimleri aday gösterebilir, kamuoyunda çalışan, hak eden, plan, program yapan kimler var? Bunları bir kaleme dökeyim dedim. Zaten uzun süredir bu konuda analiz yapmayı çok istiyordum.
CHP’den başlayacak olursak; Alanya CHP Teşkilatı, halktan kopuk ve muhaliflerle kavgalı bir görüntü çiziyor. Şu anda belediye başkan adayı şu olur bu olur diyebileceğim bir isim dikkatimi çekmiyor. Önceki aday Sn. Şefik Türktaş, tekrar aday olur mu gözlemliyorum, fakat, sanki biraz eski heyecanını kaybetmiş, eleğini duvara asmış, jübilesini yapmış gibi algıladığımı söylemek istiyorum.
MHP, ilk defa 2014 seçimlerinde Alanya Belediye Başkanlığını almış olmanın avantajını çok iyi kullanıyor. Teşkilat görevden alınmış, Sn. Mustafa Türkdoğan atanmış, parti içi karışıklık olur mu derken Mustafa Türkdoğan ve ekibi yeni yeni göreve gelmelerine rağmen toparlayıcı bir misyon sergiliyorlar. Alanya Merkez ve tüm kırsalı en az 2-3 defa dolaştılar. Halkla bire bir temas kurarak, halkla içi içe çalıştıklarını, vatandaşın ayağına hizmet götürdüklerini gözlemliyorum. Belediye Başkanı Sn. Adem Murat YÜCEL ile çok iyi bir bağ kurmuşlar, tam bir birliktelik sergiliyorlar ve sadece MHP tabanı değil diğer parti tabanlarınında sempatisini topladıklarını görüyorum. Adem Murat Yücel’in özellikle kırsala yaptığı hizmetlerden vatandaşın çok memnun olduğunu gözlemliyorum. Sadece elit tabakanın değil, aynı zamanda kırsalda da devamlı halkın içinde olması ve hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürmesi 2019 seçimleri öncesi bir değil, birkaç adım öne çıkarıyor. Kırsalda vatandaşın avlusuna kadar asfaltı götürmesi, şarampolüne kadar betonlamasını halka devamlı konu yapıyor.
Gelelim iktidar; Partisi Ak Parti analizine; 14 Ağustos 2001’de Cumhurbaşkanımız (o zaman Ak Parti Genel Başkanı) Sn. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kuruldu. Bugün tarih 18.01.2017. yani koskoca 16 yıl geçmiş. 
Alanya nüfus ve ekonomi bakımından Türkiye’de 24 ili geride bırakmış, Türkiye turizminin  %10’ unu tek başına istihdam eden Alanya ölçeğindeki bir metropol ilçede henüz belediye başkanlığını kazanma başarısı göstermiş değil. 
Genel seçimlerde vizyon sahibi Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına hürmeten oyunu veren Alanya insanı, iş Alanya Belediye başkanlığına gelince maalesef Ak Partiyi tercih etmediğini görüyoruz. 
Bunun bir sebebi olmalı. Aslında sebep çok basit, sandık doğruyu söylüyor, gözünün dibindeki sonuçlara göz atsanız gerçekleri bulmak çok basit.
Yanlış adaylar çıkarmışsınız, vatandaş, sandıkta söylüyor, bunu ben söylemiyorum. Dost acı söyler. 
Ben şu âna kadar çıkmış adayların şahsını seviyorum ama gazeteci olarak gördüklerimi yazmak benim asli görevim olsa gerek. 2019 seçimlerinde teşkilat ince eleyip, duygusallığa yer vermeden oy getirecek halk adamı ve vizyon sahibi  adaya yönelmelidir. Benden söylemesi arkadaş.
Geçen gün kulağıma bir karsuyu kaçtı. Bir dost meclisinde otururken, ortamda bulunan büyüklerimin sohbetlerine kulak misafiri oldum. Sohbetin konusu, 2019 yerel seçimlerinde kim aday olur, kim olmazdandı. Son zamanlarda adaylık çalışması yapan bir isim konu ediliyordu. Kim ki bu isim diye can kulağı le dinledim. Alanyada hem il genel meclis üyeliği, hem Belediye meclis üyeliği yapmış olan Sn. HüsnüAKÇALIOĞLU’nun 2019 da Alanya Belediye Başkanlığı için uzunca bir süredir plan ve program yaptığı, hazırlık yaptığından bahsediyorlardı velhasıl.
Kendi kendime, Ak Parti için bahse konu aday, tutar mı, tutmaz mı diye derin derin düşündüm.

Gerçekten, hem şehir merkezi, hem de kırsalı avucunun içi gibi tanıması, Alanya’nın altyapısını plan bütçe komisyonundan çok iyi bilmesi, doğma büyüme Alanya da halkın içinde yaşaya gelmesi, ikili ilişkilerinde gayet sempatik, güleryüzlü oluşu, büyüğünün küçüğünün yanında saygı ve tevazu sahibi oluşu, geçmişinde en ufak bir şaibesinin olmaması, Alanyada sevilen bir ailenin ferdi olması, ayrıca Ak Parti siyaset Akademisi 1. Liği ile akademik kariyer yapmış olması, teşkilattan gelmesi, Mali müşavir olarak ekonomist kimliği, Alanya için çok büyük hayallerinin olması benim gözümde Ak Partiye 2019’da ilkleri, yanı Alanya Belediye Başkanlığını kazandırabilecek bir aday olur intibası vererek, geçer not aldı. Bundan sonrasını izleyip göreceğiz.
Sonuç olarak hak edenin kazanmasını, Alanyamıza ve ülkemize hayırlı hizmetler sağlamasını dilerim. Kalın sağlıcakla.   
banner128
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.