banner113

‘15 Haziran’dan itibaren turist kabul edeceğiz’

banner106

Türkiye, 15 Haziran’dan itibaren yurt dışı uçuşlara havaalanlarını açacak.

‘15 Haziran’dan itibaren turist kabul edeceğiz’
24 Mayıs 2020 Pazar 14:36

banner108
banner238

Ankara, Alman hükümetinden Türkiye’ye yönelik de seyahat uyarılarının kaldırılmasını bekliyor. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, dpa’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye’de yetkili makamlar gerekli tüm önlemleri alıyor. Biz, federal hükümetin tüm bu gelişmeleri dikkate alarak karar vereceğinden eminiz” sözleriyle Türkiye’nin Alman turistleri ağırlamak için hazır olduğu mesajını verdi.

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 17 Mart’ta yaptığı açıklamayla dünya genelinde seyahat uyarısı yapmış ve bu uyarının 14 Haziran’a kadar geçer olduğunu duyurmuştu. Almanya, bu uyarıyı Avrupa Birliği (AB) üye ülkeler için 15 Haziran’dan itibaren kaldırmayı planlıyor. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın AB üyesi olmayan ülkelerle ilgili nasıl bir karar alacağı henüz bilinmiyor. Ancak bilinen bir şey var ki, Alman turistlerinin İspanya ve İtalya’dan sonra en çok tercih ettikleri üçüncü ülkenin Türkiye olduğu. Berlin Büyükelçisi Aydın da buna dikkati çekerek “Türkiye’de haziranın ilk haftasından itibaren yurtiçi uçuşlar başlayacak. Haziran ortasından itibaren de adım adım uluslararası uçuşlara açılacak” dedi.

AB ÜLKELERİNDEN DAHA İYİYİZ
Aydın, açıklamasında, “Biz birçok ülkeye göre koronavirüs salgınıyla mücadelede çok daha başarılı olduk. Bizim durumumuz, AB üyesi birçok ülkeden açık ara daha iyi. Türkiye turizm için gerekli önlemleri önceden aldı ve alıyor. Bu yüzden seyahat uyarısının kalkmamasını pek ihtimal dahilinde görmüyorum” dedi. Aydın, uluslararası uçuşların başlamasıyla birlikte karantina uygulamasının da son bulacağını hatırlattı. Türkiye, Güneşi, denizi, kumu, kültürel ve tarihi zenginliği nedeniyle Alman turistlerin gözdesi. 2015’te 5 milyon 600 bin Alman turist Türkiye’de tatil yapmış, bu bir rekor olarak kayıtlara geçmişti. Geçen yıl Türkiye’yi tercih eden Alman turist sayısı da 5 milyonu bulmuştu. Türkiye, Ruslardan sonra en çok Alman turistleri ağırlıyor.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.