banner113

Akdeniz destinasyonları İngiliz turiste hazırlanıyor

banner106

Akdeniz'in turizm ülkeleri, aşılananlara 17 Mayıs'tan itibaren yurt dışında tatil yapma izni verileceği belirtilen İngiltere pazarı için harekete geçiyor.

Akdeniz destinasyonları İngiliz turiste hazırlanıyor
22 Nisan 2021 Perşembe 15:02

banner108
banner238
İngiltere'nin aşılanmış turistlere 17 Mayıs'tan itibaren yurt dışına tatile gitme izni vereceği belirtiliyor. Bu amaçla, aşı olan İngilizlere sertifika verilmesi için bakanların ecele ettiği belirtiliyor.
Daily Mail'de yer alan habere göre Yunanistan, aşılanmış İngiliz turistleri kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı. İspanya ve Portekiz de hazirandan itibaren İngiliz turistlere kapılarını açacağını duyurdu.
33 milyon İngiliz bir doz, 10 milyon İngiliz iki doz aşı oldu
Genel olarak Avrupa Birliği'nin, başarılı bir aşı kampanyası yürüten İngiltere''ye sınırları kapatmasının beklenmediği belirtilen Daily Mail'in haberinde, ülkede 33 milyon insanın bir doz, 10 milyon insanın da iki doz aşı olduğuna dikkat çekildi.
İspanya İngiltere ile seyahat koridoru kurmayı planlıyor
İspanya Turizm Bakanı Fernando Valdés, ülkesinin turizmi başlatmaya ve İngiliz misafirleri ağırlamaya hazır olduğunu açıkladı. Valdes, ''Birleşik Krallık yetkilileri ile sürekli görüşme halindeyiz. Birleşik Krallık ile İspanya arasında seyahat koridoru kurarak, haziran ayından itibaren İngiliz misafirleri ağırlamayı planlıyoruz.'' dedi.
Yunanistan 15 Mayıs’tan itibaren turist kabul edecek
Yunanistan ise elinde aşı sertifikası veya negatif PCR testi bulunduran 30'dan fazla ülke vatandaşını 15 Mayıs'tan itibaren karantinadan muaf tutacağını açıklamıştı. Aralarında İspanya, Hırvatistan, Türkiye ve Portekiz'n de bulunduğu 20'den fazla ülke, aşı olan turistleri karantina olmadan ülkeye kabul edeceğini duyurdu.
Öte taraftan Ulaştırma Bakanlığı, 17 Mayıs'tan itibaren İngilizlerin uluslararası seyahatlerdeki sınır geçişlerinde gösterecekleri aşı belgeleri için çalışmalarını sürdürüyor.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.