banner113

AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ. PROJE İLE MESAFE 11 SAATTEN 4.5 SAATE DÜŞECEK

banner106

Türkiye'nin turizm merkezleri Mersin ile Antalya'yı, keskin virajlı yollardan kurtaracak Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde sona gelindi. Detayları A Haber muhabiri Mehmet Geçgel’in konuğu olan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan anlattı..

AKDENİZ SAHİL YOLU PROJESİ'NDE SONA GELİNDİ. PROJE İLE MESAFE 11 SAATTEN 4.5 SAATE DÜŞECEK
12 Ekim 2022 Çarşamba 12:28

banner108
banner238

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla, sürücülerin keskin virajları nedeniyle "çileli yol" olarak adlandırdığı Mersin-Antalya kara yolu 43 kilometre kısalacak araki mesafeler kısalacak. Çalışmaların bölge ekonomisine birçok katkısı olacak..
"Akdeniz Sahil Yolu Projesi sadece Mersin ilimizin değil bölgemizin değil ülkemizin dev projelerin bir tanesi. Mersin-Antalya arası yaklaşık olarak 500 km bir yol güzergahına sahip. Bunun 264 km Mersin ilimizin sınırları içerisinde..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı Ulaştırma Bakanlığı önderliğinde yapılan projede bugüne kadar 196 km tamamlandı. Bu yollar bölünmüş yol olarak yapıldı. Bu proje içerisinde 28 tünel ve 16 viyadük var. 28 tünelin bugüne kadar 16 tanesi tamamlanmış durumda. Şu anda 10 tünel vatandaşın hizmetine açılmış durumda..
16 viyadükten 5 tanesi bitirildi ve 2'si hizmete açılmış durumda. Bu yol güzergahı içerisinde tünellerin çok büyük önemi var çünkü ulaşımda çok büyük rahatlık sağlayacak. Bu tünellerin uzunluğu duble olarak hesaplandığı 76 km. Yine aynı şekilde 10 km viyadük uzunluğu var..
Şu anda güzergah ile bütün ihaleler yapılmış durumda. En son olarak Anamur-Gazipaşa arasında 11 km yolun bir ihalesi yapıldı. Orada 7 tünel ve 6 viyadük var. Bu yollarla birlikte Mersin ili sınırları 260 km olan uzunluk 36 km kısalıyor. Ulaşımda yaklaşık olarak 110 dakika kısalacak. Şu haliyle yolu kullanan vatandaşlarımızı bunu hissetmeye başladı..
Nitekim her geçen gün daha hızlı daha güvenli daha konforlu bir seyahat söz konusu olacak. Antalya tarafındaki çalışmalarda devam ediyor. Bu yol toplam 500 km bir yol. Burası vatandaşın gidip gelirken zorluklar yaşadığı bir güzergahtı. Ama artık hem zamandan hem konfor açısından büyük bir rahatlıkla seyahatlerini yapabilecekler. Bu yıl itibariyle 3 tünelimiz daha faaliyete geçecek. 1 viyadük açılacak..
Bunun ulaştırma dahil bütün sektörlere katkısı var. Ekonomiye büyük katkısı var. Mersin ilimiz tarımsal üretimiyle ön planda bir noktada. Tarımsal ürünleri hem il içindeki taşıması, hem de limanları taşıması konusunda katkı sağlayacak. Turizm de büyük katkı sağlayacak".

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.