banner113

ALANYA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI AKBAŞ'TAN ÖNERİ

banner106

Turizmin 12 aya çıkarılması için öneri getiren Başkan Yardımcısı Akbaş, turizmin önü açılır dedi

ALANYA BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI AKBAŞ'TAN ÖNERİ
24 Ağustos 2022 Çarşamba 16:31

banner108
banner238

Başkan yardımcısı Akbaş "İlçemizde, turizmin 12 aya çıkarılması icin geliştirilmesi ve tanıtılması gereken çalışmaların ilk sırasında tarih ve kültür turizminin olduğu, herkesin kabulüdür. Yaz turizmi argümanlarından güneş, deniz, kumsalın yanısıra kış aylarında tarih, kültür, doğa, spor, kayak, sağlık gibi farklı turizm çeşitliliğinin geliştirilmesiyle ancak turizm 12 aya yayılabilir.  Antik dönemlerden buyana bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Alanya'mız tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bilinir. Alanya Kalesi ve Tersanesi, Syedra, Naula, Hamaksiya ve Leartes gibi antik kentleri içinde bulunduran Alanya'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa sahip dünya üzerinde nadir kentler vardır. Yapılan kazılarla henüz yeni yeni gün yüzüne çıkan bu tarih ve kültürel değerlerimizi turizm amaçlı da kullanmamız gerekiyor. 
ÇOCUKLARIYLA TATİL YAPIYORLAR
İnsanlar genellikle eğitim gören çocuklarını dikkate alarak tatil yapıyorlar. Okulların açık olduğu dönemlerde tatil yapmıyorlar. Pandemi süreciyle beraber eğitim sisteminde de köklü değişimler oldu. İlçemizde kış döneminde uluslararası eğitim veren okullar yapılsa; yurtdışından eğitimciler gelse veya çevrimiçi uzaktan eğitim sistemi ile öğrenci buradaki sınıftan yurtdışındaki derslerini birebir takip edebilse kış turizminin önü açılmaz mı? Ve böylelikle, çocuğunun eğitim sorunu yaşamayacağını gören turist, tarih, kültür ve sağlık (dış, saç ekimi...vb) turizmi için kış ve bahar aylarını daha çok tercih edecektir. 
BİR FIRSATTIR
Uluslararası okul yapabilecek yatırımcılar için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Dövizdeki artışla beraber yabancılar için eğitim sorunu ucuz olarak da çözülmüş olur. Yurtdışındaki okullarla protokol imzalayarak ve okullar arası bir network ağı kurarak hem eğitim sorunu çözülür hem de turizmin önü açılır.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.