banner113

Alanya'da iç talep patlaması!

banner106

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı her kesim tarafından merak edilirken, Sili de turizmde 9 günlük tatil beklentisinin olduğunu söyledi

Alanya'da iç talep patlaması!
07 Temmuz 2021 Çarşamba 08:47

banner108
banner238

Kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatiline yönelik gelişmeler beklenirken, henüz bayram tatiline ilişkin bir açıklama geldi. Turizm sektörünün de iç pazar yoğunluğu için beklentisi artarken, bayram tatilinin 9 gün olması ümidi var. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili,  yüzde 60 oranında doluluk oranına ulaşıldığını kaydetti. 
İÇ TALEP ÇOK YOĞUN
İç pazarda talebin yoğun olduğunu ve bayram tatilinin 9 gün olması halinde iç pazardaki gidişatın daha iyi olacağını vurgulayan Sili, "11 gün olsa da Türk misafirlerin kalış süresi o kadar uzamıyor. Bayramı kutlama, yakınlarını ziyarette rahat ederler ama  ortalama iç pazar misafiri tatile 4-5 gün ayırıyor. Sadece bir bayramla bizi kurtarması mümkün değil.  Doluluğun artarak ve sürekli olması, sezonun uzaması ve çarkların dönmesi önemli" dedi. (Alanya Postası)

 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.