banner113

Alanya depremi için mühendisten teknik detay paylaşımı

banner106

İnşaat Mühendisi Alanya Belediye Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar, Alanya depreminin teknik detayını paylaştı

05 Ocak 2022 Çarşamba 10:26

banner108
banner238


İnşaat Mühendisi Alanya Belediye Meclis üyesi Yılmaz Bağışlar, Alanya depreminin teknik detayını paylaştı. Helen Dalma-Batma zonundaki aktif tektonik faaliyetler sebebiyle, Girit-Rodos ada ile Ege ve Akdeniz kıyıları geriliyor ve depremler oluşuyor. Bugünkü Alanya'da meydana gelen deprem, Helen-Kıbrıs dalma zonu ile doğu Akdeniz dalma batma zonu ila bağlantılı sistemin içerisinde olduğunu tahmin ediyorum. Helen-Kıbrıs dalma batma zonu kıyılarımızdaki riski arttırıyor. Afrika Levhası, Helen-Kıbrıs ve doğu Akdeniz Yayı (dalma-batma zonu) boyunca Avrupa ve Anadolu levhası'nın altına dalmaktadır.

Sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirme paylaşımında BAĞIŞLAR;
" Deprem gibi doğal afetler, kainlik yapılarak bir kaç gün önceden tahmin edilemez.  Bilim insanları, eldeki teknik veriler ve analitik değerlendirmeler ile mevcut durum analizine göre olasıklıkları yorumlayabilirler ki, mühendislik gibi eğitim dalları bunun için vardır.
Yaşadığımız bölge Akdeniz ve Ege kıyılarında bu tür depremler beklenen doğal afetlerdir. Mühim olan korku ve panik yaratmak değil, önlem ve tedbir almaktır " dedi.

banner109
banner110
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.