banner113

Alanya-Gazipaşa havalimanına yeni müdür atandı!

banner106

Alanya-Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürlüğü’ne Yiğit Laçin atandı.

Alanya-Gazipaşa havalimanına yeni müdür atandı!
01 Nisan 2022 Cuma 16:10

banner108
banner238

Yiğit Laçin, TAV Alanya-Gazipaşa Havalimanı genel müdürü görevine getirildi. 2006 yılından bu yana TAV Havalimanları bünyesinde görev yapan Yiğit Laçin, 2021’de Alanya-Gazipaşa Havalimanı genel müdür yardımcısı olarak atanmıştı.

Yiğit Laçin hakkında

10 Mayıs 1982’de doğan Yiğit Laçin, 2004 yılında Adnan Menderes Üniversitesi İşletme ve Ekonomi  bölümünden mezun oldu. Havacılık kariyerine TAV Ankara’da başladı. Laçin, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) ortaklaşa geliştirdiği Küresel ACI-ICAO Havalimanı İşletmeciliği Profesyonel Akreditasyon Programı’nı (AMPAP) 2019 yılında başarıyla tamamladı. Ankara Esenboğa, Ohri, Üsküp ve Monastir havalimanlarında üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Yiğit Laçin, TAV Havalimanları bünyesinde 16 yıldır çalışmaktadır.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı hakkında

Akdeniz’in en popüler turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’nın ikinci havalimanı olan Gazipaşa-Alanya, bölgenin doğusuna doğrudan ulaşım imkanı sunuyor. TAV Havalimanları, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın işletme hakkı için açılan ihaleyi Ağustos 2007'de kazandı. Şirketin gerçekleştirdiği yatırımlarla terminal binası üç kat büyütüldü, apron park kapasitesi iki katına çıkarıldı ve pist uzatılarak havalimanı geniş gövdeli uçakların kullanımına uygun hale getirildi. TAV Mayıs 2036’ya kadar havalimanını işletme hakkına sahip bulunuyor.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Kazakistan’ın Almatı, Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2021 yılında iştirakleriyle birlikte 52 milyon yolcuya hizmet sundu.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.