banner113

Alanya’da 180 dönümlük sahil erozyonla yok oldu

banner106

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik barajlar, akarsu ve dere yataklarındaki hızlı yapılaşma, HES'ler ve otellerin dere yataklarını değiştirmeleri gibi nedenlerden dolayı oluşan erozyon nedeniyle Alanya’da yaklaşık 180 dönüm sahilin erozyonla yok olduğunu söyledi.

Alanya’da 180 dönümlük sahil erozyonla yok oldu
19 Ocak 2021 Salı 09:45

banner108
banner238

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, gerçekleştirdiği basın toplantısında Antalya'nın Alanya sahillerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Çeltik, kamu ve yerel yönetimlerin Jeoloji bilimini göz ardı ettiğini, bunun da doğada ve sosyal yaşamda çeşitli erozyonlara yol açtığını söyledi.

“ALANYA’DA YAKLAŞIK 180 DÖNÜM KIYI ŞERİDİNİN EROZYONLA YOK OLDU”

HES’lerin yapılması ve kıyı kenar çizgisine uymayan otellerin dere yataklarını değiştirmeleri nedeniyle kıyıların yok olmaya başladığına dikkat çeken Çeltik şunları söyledi:

* Son yıllarda Türkiye ekonomisi için çok önemli olan turizm bölgesi Alanya’da yaklaşık 180 dönüm kıyı şeridinin erozyonla yok oldu. 2004 yılında Alanya Dim çayı üzerinde Dim Barajı yapıldı. Alanya’da 3 adet akarsu var. Bunların etrafında kontrolsüz yapılaşma başladı. Dim Çayı’ndan ve diğer akarsulardan denize kum çakıl akışı eskisi gibi değil.

HABERİN DEVAMI ALTTAKİ LİNKTE

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/alanyada-180-donumluk-sahil-erozyonla-yok-oldu/

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.