banner113

Alanya’da yaşayan 130 milletten yerleşik yabancılar iftar sofrasında buluştu Alanya’daki yerleşik yabancılar Ramazan heyecanı yaşadı

banner106

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Alanya Belediyesi,  Alanya Göç İdaresi ve Alanya Müftülüğü tarafından düzenlenen Yerleşik Yabancılarla iftar programına katıldı.

Alanya’da yaşayan 130 milletten yerleşik yabancılar iftar sofrasında buluştu Alanya’daki yerleşik yabancılar Ramazan heyecanı yaşadı
22 Nisan 2022 Cuma 04:46

banner108
banner238

Alanya Giritlioğlu Cami avlusunda düzenlenen iftar programına Kaymakam Ürkmezer, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Antalya İl Göç İdaresi Müdürü Derya Erdoğan, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Alanya İlçe Göç İdaresi Müdürü Rıfat Çetinkaya, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılar ve vatandaşlar katıldı. 

Düzenlenen programda katılımcılarla birlikte iftar açıldı ve  daha sonra İlçe Müftüsü İhsan İlhan tarafından dua edildi. Programda Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Müftü İhsan İlhan tarafından günün anlamını belirten konuşmalarının ardından söz alan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında “Alanya dünyanın en huzurlu en güvenli ve mutlu yerlerinden birisi. Bu güzelliği sağlayan ise kültürel zenginliklerin, kültürel mirasların, çeşitli dinlerin, dillerin ve milletlerin bir arada yaşamasıdır. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara hitap eden Kaymakam Ürkmezer “Değerli misafirler öncelikle hepinizi selamlıyorum hoş geldiniz. Biz Müslümanlar için çok önemli olan ramazan ayındayız aynı zamanda Hristiyanlar için önemli olan Paskalya ve Yahudiler için önemli olan Pesah bayramı da aynı aya denk geldi. Burada çok farklı milletlerden ve farklı dini inanışlardan hep birlikte güzel bir programda buluştuk. Amacımız hep birlikte birbirimize karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde huzurlu bir toplum oluşturmak. Ben Alanya’mızın farklı milletlerden insanların karşılıklı saygı ve birlikte yaşama anlamında için çok iyi bir örnek olduğuna inanıyorum. Bu güzel ortamı sağladığı için başta Alanyalı hemşerilerimize ve buna destek veren tüm kamu kurumlarına yerel yönetimlere ve Stk’lara teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.