banner113

Alanya’nın heyete karşı elinde belgesi var 

banner106

Rusya'nın yeniden Türkiye'ye açılabilmesi için Rus heyet bugün Alanya'ya geliyor. Koronavirüs tedbirlerini ele alarak hazırlanacak rapor çerçevesinde çıkacak sonuca göre, Ruslar Türk turizmini yeniden hareketlendirecek. Alanya'da da 244 belgeli tesis, Rus heyeti bekliyor

Alanya’nın heyete karşı elinde belgesi var 
16 Haziran 2021 Çarşamba 09:03

banner108
banner238
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından pandemi ile başlatılan Güvenli Turizm Sertifikasyonu krterleri yeni normaldeki turizm hareketliliğinde önemini her geçen gün koruyor. Yarın Alanya’da denetim gerçekleştirecek olan Rus Heyet öncesi de sertifikalı tesislerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Alınan son karara göre işletmesini açma kararı alan tüm tesislerin almaya zorunlu tutulduğu sertifika programı kapsamında tesisler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesisleri ve Belediye Belgeli Tesisler ve Diğerleri olarak ikiye ayrılıyor. 
ALANYA’DA BELGELİ TESİS SAYISI ARTIYOR 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesisleri kapsamında Antalya Bölgesi’nde 538 tesise belge verilirken toplam 8 tesis ise belgelendirme sürecinde. Bölgenin en çok tercih edilen destinasyonları arasında yer alan Alanya’da ise toplam 160 tesise belge verildi. İlçede şu ana kadar 5 tesis ise belgelendirme sürecinde onay bekliyor. Alanya’nın komşu ilçesi Manavgat’ta ise belgelendirme sürecinde tesis bulunmuyor. İlçede toplam 145 tesise belgesi teslim edildi. 
TESİSLER SÜRECİN TAMAMLANMASINI BEKLİYOR 
Belediye Belgeli Konaklama Tesisleri ve diğer kategorisi kapsamında ise Antalya Bölgesinde 313 tesis belgelenirken 14 tesis ise belgelendirme sürecinde. Bu kapsamda Alanya’da 84 tesis belgelendi. 2 tesis ise belgelendirme sürecinde. Manavgat’ta ise 1 tesis belgelendirme sürecindeyken 34 tesis de belgesini aldı. 
'BUNUN BAŞKA YOLU YOK'
Konuyla ilgili Alanya Postası’na özel açıklamalar yapan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Bildiğiniz üzere bu yasa ile belirlenmişti. 30 oda ve üzeri olan tüm tesislerin bu belgeyi alması zorunlu. Açılacak olan her tesis bu sertifikayı almak zorunda. Açılma sürecinde olanlar da hazırlıklarını yaptılar. Çünkü açılmanın ilk haftasında denetleme oluyor. Bunun başka bir yolu yok. Sonuçta Güvenli Turizm Sertifikası hem misafir beklentileri anlamında hem de bizim daha önceleri hijyen bakımından dikkat ettiğimiz koşullara, bugünün de pandemi koşulları ile beraber arttırılmış önlemleri içeren ve bundan sonra da yaşamımızda olacak bir süreç” dedi. – Gülşah ANAK-Alanya Postası

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.