banner113

Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın

banner106

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andığını söyledi

Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın
11 Mart 2021 Perşembe 15:19

banner108
banner238

Teşkilat Başkanı Toklu "İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Milli mücadele yıllarının en ateşli olduğu dönemde milletimizi ayağa kaldıracak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir milli marş gereksinimi duyulmuş ve açılan yarışmayla 12 Mart 1921 günü, 724 şiir arasından İstiklal Marşı’mız seçilmiştir.
Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’mızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği cansiperane mücadelesini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

MİLLETİN FERTLERİ
Bizler de bu şanlı ecdadın torunları, bu yüce Milletin fertleri olarak cennet vatanımızın her karış toprağında, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaya ve İstiklal Marşı’mızı dünyanın dört bir tarafında ortak duygu ve coşkularla okumaya son nefesimize kadar devam etme azim ve kararlılığındayız. İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.