banner113

ALMAN GAZETE YAZDI: AKDENİZ'DEKİ EN UCUZ DESTİNASYON TÜRKİYE, EN PAHALI YUNANİSTAN

banner106

Akdeniz bölgesinde en pahalı destinasyonun Yunanistan, en ucuz destinasyonun da Türkiye olduğu belirtildi.

ALMAN GAZETE YAZDI: AKDENİZ'DEKİ EN UCUZ DESTİNASYON TÜRKİYE, EN PAHALI YUNANİSTAN
21 Haziran 2022 Salı 15:28

banner108
banner238

Akdeniz’deki tatil yerlerini maliyetlerine göre değerlendiren Alman gazetesi Handelsblatt, bölgede en pahalı destinasyonun Yunanistan, en ucuzunun da Türkiye olduğunu yazdı.

Türkiye Gazetesinin haberine göre, pandemi sebebiyle 2,5 senelik aradan sonra Avrupa’da bu sene turizm endüstrisinde büyük bir geri dönüş gerçekleştiği, çoğu yerde rezervasyonlarda beklentilerin aşıldığı vurgulanan yazıda, “Bazı destinasyonlarda, turizmde rekorlar kırılan 2019 senesindeki seviyelere ulaşılması bekleniyor. Ama bu sene tatilin bir bedeli var” ifadesi kullanıldı.

Artan maliyetler nedeniyle yükseelen fiyatlara rağmen Yunanistan’a büyük ilgi olduğu belirtilen yazıda Türkiye’yle ilgili olarak şu ifadelere yer verildi; “Türkiye'de tatiller nispeten ucuz, çünkü otel endüstrisindeki ek maliyetler hala düşük. Ek olarak, Ukrayna'daki savaş sebebiyle bu yıl ülkeye Ukrayna ve Rusya'dan gelecek turistlerin sayısında önemli ölçüde azalma olabilir. Antalya bölgesindeki her şey dahil oteller, odalarını diğer ülkelerden gelen tatilcilere daha düşük fiyatlarla verme zorluğuyla karşı karşıyalar. Ancak turistler, enflasyonun diğer hizmetleri daha pahalı hale getirdiğinin de farkında olmalılar."

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.