banner113

Almanya'da Türkiye satışları ikiye katladı

banner106

Almanya'da Türkiye ve Yunanistan'a olan yüksek tatil talebi nedeniyle rezervasyonlarda çift haneli artışlar olduğu belirtiliyor.

Almanya'da Türkiye satışları ikiye katladı
03 Mart 2018 Cumartesi 09:31

banner108
banner238
Almanya'da tatilcilerin 2018 eğilimleri belli olmaya başladı. Türkiye ve Yunanistan'a olan yüksek talep nedeniyle kümülatif rezervasyonların çift haneli arttığı Almanya'da, İspanya küçük bir büyüme gösterirken, ABD satışları ise yüzde 20 geriledi. Almanya'da güçlü ekonomi, düşük işsizlik ve tüketimin artması tatil taleplerine de yansıyor.
2018 ACENTE YAZ SATIŞLARI YÜZDE 18 ARTTI
Fvw'da yer alan habere göre, Alman halkı tatil moduna girdi. Alman Seyahat Endüstrisi Birliği'nin GfK verilerinden aktardığı rakamlara göre, ocak ayında acenteler üzerinden yapılan tatil satışları yüzde 16 oranında attı. Ortalama fiyatlarından yüzde 2 yükseldiği belirtilen haberde, ocak ayındaki yüksek çift haneli artışla birlikte 2018 satışlarından elde dilen gelirler yüzde 18 oranında büyüdü. 
''YILIN TAMAMINDA SATIŞLARIN BÜYÜMESİNİ BEKLEYEBİLİRİZ''
Erken rezervasyon eğiliminin yılın ilk haftalarında da devam ettiğini belirten DRV Başkanı Norbert Fiebig, ''Yapılan rezervasyonlar, 2018'de tatil talebinin yüksek olacağını gösteriyor. Yılın tamamında satışların büyümesini bekleyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE SATIŞLARI İKİYE KATLANDI
Yunanistan'ın bir kere daha artan talepte ciddi rol oynadığı belirtilen GfK raporunda, ''Yunanistan yeni bir rekora daha imza atıyor. Bu ülkeye dönük satışlardaki yüzde 40'lık artış, yüzde 30 büyüyen Balear Adalarını bile geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl Yunanistan Türkiye'yi geride bırakarak Almanya'daki ikinci büyük destinasyon durumuna yükseldi.'' ifadelerine yer verildi. 
İSPANYA SATIŞLARINDA ILIMLI BÜYÜME
Buna karşın İspanya satışlarında yalnızca yüzde 4.5'lik bir artış olduğu ifade edilirken, Türkiye için,''Türkiye muhteşem bir dönüş yapıyor. GfK'nin raporuna göre Türkiye satışları ikiye katlandı ancak hala 2015'teki zirvenin hala altında. Öte taraftan Almanya'da, Mısır satışlarının yüzde 64, BAE satışlarının yüzde 33 attığı bilgisi paylaşıldı.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.