banner113

Almanya seyahat uyarısını gözden geçiriyor

banner106

Berlin Turizm Fuarı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye seyahat uyarısını gözden geçirdiğini söyledi.

Almanya seyahat uyarısını gözden geçiriyor
08 Mart 2018 Perşembe 15:10

banner108
banner238
Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile dün yaptığı ikili görüşme hakkında bilgiler verdi. Celal Özcan imzalı habere göre Çavuşoğlu, “Gabriel seyahat uyarısını gözden geçiriyor. İki ülke arasında güven sorunu olduğunu anladık. Güveni yeniden tesis etmek için çalışıyoruz” dedi.
Alman Dışişleri Bakanlığının geçen yılki Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının Türkiye gerçeğini yansıtmadığını belirten Çavuşoğlu, Alman turistlerin Antalya’da kendisine, Almanya’da Türkiye’ye gitmeyin çağrısı nedeniyle gelmediklerini anlattığını belirten Çavuşoğlu, bu tarz uyarıların kalkması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, fuardan çok iyi izlenimler edindiğini belirtti.  Çavuşoğlu, bu yılın iki ayında Türkiye’ye gelen turist sayısının çok sevindirici bulduğunu da ifade etti.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.