banner113

ANTALYA VALİSİ YAZICI: TÜRKİYE, GÖÇMENLERİN GÜVENLE ÇALDIĞI İLK KAPI

banner106

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katılan Vali Ersin Yazıcı, 17 farklı ülkenin temsilcileriyle bir araya geldi. 

ANTALYA VALİSİ YAZICI: TÜRKİYE, GÖÇMENLERİN GÜVENLE ÇALDIĞI İLK KAPI
19 Aralık 2022 Pazartesi 09:07

banner108
banner238

Sorunları Dile Getirip Çözüme Kavuşturmak İçin Buradayız
Toplantıdaki konuşmasına 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Vali Yazıcı; “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle Antalya İl Göç İdaresi tarafından düzenlenen toplantıya hepiniz hoş geldiniz. 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nüz kutlu olsun. Turizmin başkenti, dünya şehri Antalya’mızda hepimiz birlikte yaşıyoruz. Doğal olarak da yaşamın olduğu her yerde bir takım sorunlar baş gösteriyor. Biz de bugün bunları dile getirmek ve çözüme kavuşturmak için bir aradayız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tarihte Olduğu Gibi Yardıma İhtiyacı Olana Kucak Açmaya Devam Ediyoruz
''Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü'' düsturuyla toplumca hareket ettiklerini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Bizler Türk milleti olarak inancımız ve töremiz gereği Yaradan’dan ötürü bütün yaratılanları seviyor ve sayıyoruz. Türk milleti olarak, tarihi boyunca sınırlarımız içerisinde yaşamak isteyen herkese kucak açtık. Türk milleti olarak dili, dini, ırkı, mezhebi farklı olan her çeşit insanla barış halinde yaşadık. Millet olarak tarihimize baktığınızda, sıkıntısı olan ihtiyacı olan bütün milletlere inancına, mezhebine bakmadan yardım eli uzattığımızı göreceksiniz. Biz de yine günümüzde aynı anlayışla, yine aynı düsturla devam ediyoruz. Bugün yine tarihimizde olduğu gibi hem inancımız hem de töremiz gereği bizden yardım isteyen herkese Türk Milleti olarak kucak açmaya ve yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz.”

Türkiye, Göçmenlerin Güvenle Çaldığı İlk Kapı
Adalet, hoşgörü ve misafirperverliği ile Türkiye’nin göçmenlerin güvenle çaldığı ilk kapı olduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “Bizler Türk milleti olarak birlikte yaşamayı ve paylaşmayı seven bir milletiz. 2 milyon 600 bin üzerinde vatandaşın yaşadığı bir yerde tabiki de suç ve olaylar olabiliyor. Ama bunların yönetimi noktasında hukuk çerçevesinde işlerimizi yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki Gelir Adaletsizliği Bitmediği Müddetçe Göç Devam Edecektir
Günümüzün en önemli meselelerinden biri olan göçün, dünyadaki gelir adaletsizliği devam ettikçe süreceğini aktaran Vali Yazıcı; “Asya, Avrupa ve Afrika arasında köprü görevi gören Türkiye, göçü en fazla hisseden ülkeler arasındadır.Bugün, küresel ölçekte siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda uluslararası ilişkilerin ve ülkelerin politikalarının temel belirleyicisi hâline gelen göç, çağımızın en önemli meselelerinden bir tanesidir. Bu önemli mesele, dünyadaki gelir adaletsizliği bitmediği müddetçe de devam edecektir.” dedi.

Bizim Kültürümüzde Ve İnancımızda Buna Yer Yok
Sahil Güvenlik ve Jandarma Teşkilatı’nın özellikle Ege’de canları pahasına göçmenleri koruyarak kurtardığını söyleyen Vali Yazıcı; “Bizim sahil güvenliğimiz, bizim jandarmamız canı pahasına göçmenleri kurtarmaya çalışırken, bazı ülkeler ise bilerek ve isteyerek bu vatandaşları ölüme terk ediyor. Bizim kültürümüzde ve inancımızda buna yer yok. Ege’de yaşananları hepimiz görüyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, Antalya’da yerleşik yabancılara yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşu başkanlarını dinleyerek sorun ve talepleri not aldı.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.