banner113

Aslan, '2016'daki işten çıkarmalar acı verdi' dedi, 2018'i çalışan yılı ilan etti

banner106

Aska Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, grubun hedefleri ile ilgili TurizmGüncel'e konuştu. 

Aslan, '2016'daki işten çıkarmalar acı verdi' dedi, 2018'i çalışan yılı ilan etti
01 Nisan 2018 Pazar 08:14

banner108
banner238
2016'da ve 2017'de ayakta kalabilmek için çok sayıda çalışanla yollarını ayırmak zorunda kaldılarını kaydeden Aslan, 2018 yılını ise çalışan yılı ilan ettiklerini ve kaybettikleri personeli geri kazanmayı hedeflediklerini ifade etti. Arslan, 2020 yılına kadar 2'si Türkiye'de 2'si ise Avrupa'da olmak üzere toplam 4 tesisi bünyelerine katmayı planladıklarını açıkladı.
2016 sezonunda yaşatabilmek için yaşamak kaygısıyla hareket ettiklerini belirten Ramazan Aslan, çok sayıda çalışanla yolalrını ayırdıklarını kaydetti. Aslan, ''1999'da kurduğumuz şirkette '2010'da 1000 çalışan' hedefini koyan kişi olarak 2016'da, çok acıdır ki, bir kişi ile nasıl  daha az çalışabilirim planını yaptım ve Maalesef bu bize çok acı verdi.'' dedi.
''1000 ÇALIŞANLA YOLUMUZU AYIRDIK''
''Ticaret yapıyorsanız bazen vazgeçmeniz de gerekiyor.'' diyen Aslan, Bu nedenle 2016'da kiralık tesislerden çıktık ve 4 tesis bıraktık. Aşağı-yukarı 1000 çalışanla da yollarımızı ayırdık. Ayakta k alabilmek için büyük mücadele verdik.'' bilgilerini paylaştı. 2017'nin kendileri açısından bi toparlanma dönemi olduğunu belirten Ramazan Arslan, 2016'da aldıkları tedbirlerin kendilerine büyük katkı sağladığını ve bunu bilançolarında gördüklerini ifade etti. 
''2018'İ ÇALIŞAN YILI İLAN ETTİK''
2016'da ve 2017'de kaybettikleri personeli geri kazanmak amacıyla 2018'i 'çalışan yılı' ilan ettiklerini belirten Aslan, ''Geçtiğimiz iki yılda kaybettiğimiz o çalışanlarımızı nasıl geri toparlayabiliriz arayışına girdik. O dönemde bütün yedekleri kaybetmiştik. 2018 itibariyle tekrar yedeklemeye geçtik. Bu yedeklemeleri de tamamladıktan sonra tekrar büyümeye decam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.
''RIDVAN EDEBAL'I BÜNYEMİZE KATTIK''
Özellikle üst düzey yönetici alımı konusuna ağırlık verdiklerini belirten Ramazan Aslan, 1 Mart itibariyle Rıdvan Edebal'ı bünyelerine kattıklarını açıkladı. Arslan, ''2018'deki büyümenin altyapısını oluşturmak için yedekleme yapıyoruz. Bundan sonta büyümeye devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.
''TELEBE KALİTESLİ SERVİSLE YANIT VERMEZSENİZ KAYBEDERSİNİZ''
Turizm çalışanlarının artık 6-7 ay çalışıp 12 ay ev geçindirme şansına sahip olmadığını dile getiren Ramazan Aslan, ''Kaybettiğimiz 1000 çalışandan 300'ünü geri kazandık. Ama bunların tamamını geri kazanma şansımız olur mu bilmiyorum. Çünkü insanlar başka yerlere kaydılar. Bundan sonra sektörün olmazsa olmazı, çalışana yatırım yapmak olmalı. 2016 ve 2017'de turizmde ibre aşağı doğru dönmeseydi, yani büyüme kesintisiz devam etseydi, şu anda çalışan bulamayacaktık. Evet, şu anda ibre yukarı çıkıyor ve talep geliyor. Ancak bu talebe kaliteli servisle yanıt veremezseniz tekrar kaybetmeye mahkumsunuz. Dolayısıyla talep yeniden toparlanırken, personelle ilgili bu hassas noktaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bir tesis altından da yapsanız, onu karlı hale getiremiyorsanız bir anlam ifade etmiyor. Bunu da çalışanla yapıyorsunuz. Çalışanın olmadığı bir yerde misafir memnuniyeti olur mu? Misafire dokunmanız gerekiyor. '' dedi.
''BERLİN'DEKİ YATIRIMIN GERİ DÖNÜŞÜ BİZİ ŞAŞITTI''
Berlin'de aldıkları tesisle ilgili de değerlendirme yapan Ramazan Aslan, ''Berlin'deki tesis bizim için çok karlı bir tesis. 2015'te burayı aldığımızda tadilat amacıyla tesisi kapattık, yatırım yapmamız gerekiyordu. Ancak o ara Berlin Belediyesinden bize, 'kiraya vermez misiniz' şeklinde bir talep geldi. Talep o anda bize sıcak geldi. Çünkü Türkiye'de gidişat iyi değildi. Orayı Berlin Belediyesine kiralamamız bize ekonomik anlamda ciddi değer kazandırdı. Almanya koşulları düşünüldüğünde, yatırımın geri dönüşü bizi de şaşırttı. 2 yıl için yaptığımız kira anlaşmasını daha sonra 5 yıla uzattık. Şu anda o tesis için neredeyse ayda bir teklif alıyoruz.'' bilgilerini paylaştı.
8DAYS'İ NEDEN DURDURDU?
Aslan, Aska Grubunun yurt dışında yatırımlara devam edip etmeyeceği konusunda ise şunları söyledi:
''Biz Berlin'deki oteli, yarattığımız 8Days markasını tüm Avrupa başkentlerine yaymak için açtık. İstanbul'da da aynı markayla otel açtık. Ancak işler kötüye gidince geri kapattık. Çünkü açtığımız otelin 100 eurdan ucuza satılmaması gerekiyordu. Bir markayı yaratabilirsiniz ama o markaya zarar vermeden durdurmasını da bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle 8Days'i dondurduk ama yeniden hareketlendireceğiz.
''2020 YILINA KADAR 4 TESİSİ BÜNYEMİZE KATMAYI PLANLIYORUZ''
Şu anda 2018 yılını atlatmamız gerekiyor. Normalde bu işlerde on yılları konuşmamız gerekiyor ama bırakın 10 yılı 2 yılı konuşamıyoruz. Biliyorsunuz, Kasım 2015'te Rus uçağı düşürülünce Türk turizmi yeniden yazılmak zorunda kaldı. Dolayısıyla çok güncel yaşamak gerekiyor. Elbette uzun vadeli planlarımızdan vazgeçmiyoruz. 2020 yılına kadar Türkiye'de 2, Avrupa'da da 2 tesisi bünyemize katarak yola devam etmek istiyoruz.''

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.