banner113

Bakan Ersoy: Bir turist bile kaybetme lüksümüz yok!

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tur operatörleri ile bir araya geldi.

Bakan Ersoy: Bir turist bile kaybetme lüksümüz yok!
03 Mart 2021 Çarşamba 12:13

banner108
banner238

Rusya ve BDT pazarlarında faaliyet gösteren Anex Tour, Pegas Touristik ve Coral Travel’ın hava yolu şirketlerinin (Azur, Royal, Nordwind) temsilcileri ile Corendon Hava Yolları’nın temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldi.
Toplantıya Azur Air'i temsilen Sehat Koçkar, Norwdwind'i temsilen Ramazan Akpınar ve Orhan Sancar, Royal Flight'ı temsilen Coşkun Yurt ve Corendon Hava Yolları'nı temsilen Yıldıray Karaer katıldı.
SHGM’nin mütekabiliyet yaklaşımı görüşüldü
Toplantının başlıca gündeminin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Rusya ve BDT uçuşlarına uyguladığı mütekabiliyet olduğu öğrenildi. SHGM’nin Rusya ve BDT pazarlarında THY lehine agresif bir mütekabiliyet politikası uyguladığı ve THY’ye slot vermeyen ülkelerin hava yolu şirketlerine uçuş izni vermediği daha önce TurizmGüncel tarafından gündeme getirilmişti.
Sektör temsilcileri, SHGM’nin uyguladığı mütekabiliyet kuralanın turistik uçuşları olumsuz etkilediğini belirtmiş, THY’yi korumak için alınan kararların turizm sektörüne zarar verdiğine dikkat çekmişti.
‘’Bir turist bile kaybetme lüksümüz yok’’
Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Bakan Karaismailoğlu’na ‘’Türkiye’nin bu yıl bir tane dahi turist kaybetme lüksü yok’’ dediği öğrenildi. Türk tur operatörlerine ait hava yolu şirketlerine uçuş izni, teknik bakım ve SHGM’nin alanına giren diğer konularda kolaylık sağlanmasının istendiği belirtilen toplantının, tanışma ve sorunların tartışılması anlamında verimli geçtiği ifade edildi.
Ersoy TUI ile de görüştü
Mehmet Nuri Ersoy bir sonraki görülmesini ise TUI ile yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, ‘’Uluslararası tur operatörü TUİ'nin yöneticileriyle video konferans yöntemiyle yaptığımız görüşmede turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.’’ dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.