banner113

BAŞKAN YÜCEL: AVRUPA PAZARINDAN ÇOK İYİ SATIŞ HABERLERİ ALIYORUZ1

banner106

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bengü Türk TV’de haber programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Yücel, turizm sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu ve Alanya’nın yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi hazır olduğunu söyledi.

BAŞKAN YÜCEL: AVRUPA PAZARINDAN ÇOK İYİ SATIŞ HABERLERİ ALIYORUZ1
30 Haziran 2022 Perşembe 16:41

banner108
banner238


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bengü Türk TV’nin canlı yayın konuğu olurken Eser Görkem Paktürk’ün sorularını yanıtladı. Programda Alanya’nın ve Türkiye’nin turizm sezonundan beklentileri konuşuldu. Başkan Yücel, Alanya’nın kültürel ve tarihi anlamda eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek, bütün misafirleri kentte ağırlayabilecek personel ve tecrübeye sahip olduklarını söyledi.

“RUSYA-UKRAYNA KRİZİ BEKLENTİLERİMİZİ ETKİLEDİ”

Bu sezon 2019 yılının üzerine çıkacak büyük beklentiler olduğunu ancak Rusya-Ukrayna krizinden etkilendiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Maalesef Ukrayna-Rusya krizinden sonra Rus ve Ukraynalı vatandaşların seyahat özgürlüklerinin kısıtlanması bizi biraz geriye attı. Buna rağmen bugünlerde çok güzel talepler geliyor. Tabii bu 2 ülke arasındaki kriz nedeniyle biraz satışlarımız ve yoğunluğumuzda düşüş oldu.”

“AVRUPA PAZARINDAN ÇOK İYİ SATIŞ HABERLERİ ALIYORUZ”

Alanya’da yaşayan her haneye turizmden mutlaka bir ekmek düştüğünü belirten Başkan Yücel; “Avrupa pazarından çok iyi satış haberleri alıyoruz. Bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi turizm. Nisan Mayıs arası otellerimizin %30-40 arasında doluluk oranı oldu. Haziran ayı %70 olurken Temmuz ve Ağustos aylarının ise %90’ın üzerinde olacağı bilgisini aldım.” dedi. 

“KURBAN BAYRAMINDA YÜZDE YÜZ DOLULUK BEKLİYORUZ”

Alanya’nın her zaman en çok tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yücel, “Alanya, her bütçeye uygun tatil seçenekleri ile her zaman en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri. Şu an kentimizde turizm tesislerimizde doluluk yüzde 90. Ancak, Kurban Bayramının 9 güne çıkmasıyla birlikte bu haftadan itibaren yüzde 100 doluluk bekliyoruz.” dedi.

YÜCEL: “ALANYA’MIZ SEZONA HER ANLAMDA HAZIR”

Turizm sezonunda ve özellikle uzun bayram tatillerinde yerli turizmden de gelen artışla Alanya nüfusunun 1 Milyon, 1.5 Milyonu geçtiğini belirten Belediye Başkanı Yücel, gerek altyapı gerekse üstyapı olarak sezona hazır olduklarını vurguladı.  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel canlı yayında şu ifadeleri kullandı; “Gerek personel gerekse tecrübe açısından misafirlerimizi Alanya’mızda ağırlamaya hazırız. Hem yaklaşan Kurban Bayramı’nda hem de sezonun geri kalanında Alanya sokakları aynı şekilde temiz, yeşil ve güvenli olacak. Bütün misafirlerimizi huzurlu, mutlu ve güvenle tatillerini yapmaya bekliyoruz.”

“DÜNYA’NIN EN GÜZEL COĞRAFYASINA SAHİBİZ”

Turizmi en iyi yapan ülkeler arasında yer aldıklarını belirten Başkan Yücel; “Millet olarak turizmi en iyi yapan 5 ülkeden birisiyiz. En güzel coğrafya, iklim ve tesisler bizde. Son zamanlar da başarıyla yürüttüğümüz gastronomiyle de öne çıkıyoruz. En güzel yemek destinasyonlarını oluşturuyoruz. Misafir ağırlamayı seven bir topluma sahibiz. Dünya’nın konjonktürünün olduğu bu ortamda en güvenli, en güzel ülkelerinden birisiyiz. Tüm İslam aleminin ve milletimizin bayramını kutluyor, Alanya’mızda herkesi tatile davet ediyoruz.” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.