banner113

BENTOUR CEOSU UĞUR: KIŞIN 1 MİLYON ALMAN TURİST GELEBİLİR, OTELİNİZİ KAPATMADAN BİR DAHA DÜŞÜNÜN!

banner106

Bentour CEO’su Deniz Uğur, kışın 1 milyon Alman turistin Türkiye’ye gelebileceğini söyledi.

BENTOUR CEOSU UĞUR: KIŞIN 1 MİLYON ALMAN TURİST GELEBİLİR, OTELİNİZİ KAPATMADAN BİR DAHA DÜŞÜNÜN!
05 Eylül 2022 Pazartesi 15:14

banner108
banner238

“Sadece bellli otellerin fiyatı yüksek”
Doğalgaz faturasını ödeyemeyen Alman turistlerin kışı Türkiye’de geçireceği haberleri Türkiye medyasında dolaşırken, Alman ucuzluk marketi Lidl’in 599 euroya 22 günlük Türkiye paket tatili sattığı haberi de turizm sektörünün başlıca gündemi haline geldi. Peki yüksek doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen Alman turistler kışı Türkiye’de geçirecek mi, Türkiye ucuza mı satılıyor, kışın ne kadar Alman turist Türkiye’ye gelir? Bentour CEO’su Deniz Uğur Turizm Güncel’de anlattı.
Sözlerine Türkiye’nin ucuz değil, pahalı bir destinasyon olduğunu söyleyerek başlayan Deniz Uğur, medyada dolaşan fiyatların Türkiye’deki tüm destinasyonları ve otelleri ifade etmediğini söyledi. Lara ve Belek gibi gözde turizm destinasyonlarında ucuz tatil bulmanın mümkün olmadığını kaydeden Uğur, adı geçen market zincirinin zaman zaman otelleri fiyat düşürmeye zorladığını kaydetti.
“Uzakta çalışanlardan da talep var”
Almanya’da geçtiğimiz yıl 200 euro olan doğalgaz faturasının bu yıl 1000 euroya çıkacağını ifade eden Deniz Uğur, “Almanya’da şu anda herkes panik olmuş durumda. ‘Bu durumda kışın Türkiye’de uzun bir tatil yaparız’ diyorlar. İşin ilginç yanı, uzun kış tatilleri sadece emekli Almanların yapabildiği bir şeyken, pandemi sonrası ortaya çıkan uzakta çalışma uygulaması sayesinde kapsam genişledi.” dedi.
“Yunanistan ve İspanya’ya gidecek turistin bir kısmı Türkiye’ye gelir”
Bentour olarak Türkiye’nin ucuz tatil ülkesi imajı vermesine karşı olduklarını söyleyen Deniz Uğur “İşçi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı İspanya ve Yunanistan gibi rakip ülkelerde fiyatlar daha yüksek. Bu da Türkiye’yi avantajlı duruma getiriyor. Almanya’da deniz-kum-güneş tatilcilerinin yüzde 70’ini bu üç ülke alıyor. Dolayısıyla Türkiye bu ülkelerin pazar payının bir kısmını alacaktır.” değerlendirmesini yaptı.
“Türkiye’de tatilin maliyeti evde kalmaktan daha düşük”
Almanya’daki tur operatörlerinin uzun konaklamalı Türkiye tatili paketleri sattığını ifade eden Uğur “Almanların bir evde kendi evlerinde kalmalarının maliyeti Türkiye’de kalmalarından daha yüksek. Dolayısıyla tatili bedavaya getirmiş oluyorlar. Üstelik her şey dahil. Türkiye’ye gittiklerinden masrafları iki ay boyunca dondurmuş olacaklar. Diğer yandan, Alman hükümeti enerji fiyatlarındaki artışı 65 milyar euro ile sübvanse edecek. Almanlar bu parayı da tatil için kullanacaklar.” şeklinde konuştu.
“Otelinizi kapatmadan önce bir daha düşünün”
Deniz Uğur, ‘Bu durumda kış döneminde Almanya’dan Türkiye’ye kaç turist gelir?’ şeklindeki sorumuza ise “Bu kış 1 milyon Alman turist Türkiye’ye gelebilir. Bu nedenle otelcilere ‘kışın otelinizi kapatmadan önce bir daha düşünün’ diyoruz” dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.