banner113

Fahrettin Koca'dan açıklama: O yolcular karantinaya alındı

banner106

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün mutasyona uğramış yeni bir varyantının hızla yayıldığı İngiltere’den gelen yolcularla ilgili açıklama yaptı.

Fahrettin Koca'dan açıklama: O yolcular karantinaya alındı
22 Aralık 2020 Salı 09:32

banner108
banner238

İngiltere’de koronavirüsün mutasyona uğramış yeni bir varyantının tespit edilmesi üzerine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülke, İngiltere’den uçuşları durdurmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk. Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Aralık'tan itibaren İngiltere'den gelen tüm yolcuların tespitinin yapıldığını, 4 bin 603 yolcunun ikametleri ve kaldıkları otellerde izolasyona alındıklarını açıkladı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.