banner113

Flaş haber; Rusya dış hatları uçuşu için tarih verdi!

banner106

 Rusya Ulaştırma Bakanlığı, iç hatlarda haziran, dış hatlarda ise temmuz ayından itibaren uçuşlara yeniden başlanması beklendiğini açıkladı.

Flaş haber; Rusya dış hatları uçuşu için tarih verdi!
17 Mayıs 2020 Pazar 01:27

banner108
banner238

Rusya Ulaştırma Bakanı Yevgeni Ditrih, Hükümetten dış hat uçuşlarını başlatmak için izin beklediklerini ancak bunun koronavirüs salgınını gelişime bağlı olduğunu vurgulayarak, yaz ayları başında olumlu şartların oluşacağını umduklarını söyledi.

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı havacılık sektörünün nasıl restore edileceğine dair tahminlerde bulundu.

Bakanın iyimser tahminine göre, Rus havayolu şirketlerinin 2020 yılında koronavirüs salgınından dolayı bir önceki yıla göre yüzde 53,1 oranında düşebileceğini, ancak normal tahmine göre yüzde ise yüzde 75 oranında düşebileceğini bildirdi.

Ulaştırma Bakanı, iyimser senaryoya göre; Rusya’nın geçen yıla göre yıl sonuna kadar aylık trafik hacmini geri döndürebileceğini belirterek, “Ancak aynı zamanda, bir bütün olarak, yılın ortasında düşüş nedeniyle, sektör potansiyel olarak bu yıl için planlanan yolcu trafiğinin yarısını kaybedecek. Geçen yıl 128 milyon yolcu taşımıştık, bu V şekilli modda yılda yaklaşık 60 milyon yolcu taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

Temel öngörüye gelince, bakan bunun U şeklinde olduğunu söyleyerek, “Yani bir süre dinleneceğiz, Temmuz ayında değil, sonbaharda yoğun uçuşlara başlarsak, potansiyel olarak geçen yıl olan yolcu trafiğinin dörtte birini taşıyacağız ve sadece önümüzdeki yıl Eylül ayında endüstriyi kurtaracağız” dedi. (Haberrus)

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.