banner113

İçişleri bakanlığından Alanya pilot bölge oldu!

banner106

Birleşmiş Milletler (UNDP) tarafından yürütülen ve İçişleri Bakanlığı'nın ana faydalanıcı olduğu İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 19 pilot kentten biri olan Alanya'da ilk hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri bakanlığından Alanya pilot bölge oldu!
16 Aralık 2020 Çarşamba 13:13

banner108
banner238
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıya UNDP uzmanı Dr. Sevcan Kılıç Akıncı, Proje Görevlisi Merve Gözde Arslan ile birlikte Alanya Belediyesi, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Milli Eğitim, Sosyal Hizmetler, Rehberlik Araştırma Merkezi ve ilgili kurum amirleri ile birlikte Kent Konseyi, Kadın Haklarını Koruma Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Engelliler Yardım Derneği Temsilcileri katıldı. 

İki gün süren çevrimiçi toplantıda her kurum Alanya özelindeki güvenlik sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili sunum yaptı. her sunumun ardından konu ile ilgili katılımcılar görüş ve önerilerini belirttiler. İkinci gün gerçekleştirilen toplantıda ise; üç ayrı çalışma grubu oluşturularak temel güvenlik sorunlarına ilişkin tespitler ve çözüm önerileri tartışıldı, genel bir değerlendirme yapıldı. 

Program sonunda bir değerlendirme yapan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, "İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde yürütülen bu proje kapsamında Alanya'nın pilot ilçe olarak seçilmesi bizlere mutluluk verdi, proje sonunda Genel Önleme ve Güvenlik Kurulu oluşturulacak olup bu kurul araçlığıyla yerel güvenlik sorunlarına kolluk kuvvetleri, ilgili kamu kurumları, STK'lar ve medya temsilcileri ile ortaklaşa önleyici eylem planları geliştirilecek ve uygulanacaktır. İki gün boyunca yaptığımız ilk toplantıda tüm paydaşlardan görüş ve önerilerini aldık. Böylece yapılacak çalışmaları da başlatmış olduk, Ocak ayının üçüncü haftası içinde ikinci toplantıyı gerçekleştireceğiz. Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.