banner113

İLK KEZ MANŞET ALANYA GÜNDEME GETİRMİŞTİ. AVUKAT FATİH BARCIN KONUYU DOĞRULADI: EVET DETUR, TÜRKİYE'DE ÇALIŞAN ADINA ŞİRKET KURMUŞ. ŞİRKET ÜZERİNDE MAL VARLIĞI YOK"

banner106

Manşet Alanya Gazetesinden Hüseyin Kalaycı'nın DETUR ile ilgili çalışanlarının üzerine şirket kurturmuş ve mal varlığının sıfır olduğunu yazmıştı. Avukat Fatih Barcın'da konuyu doğruladı. 

İLK KEZ MANŞET ALANYA GÜNDEME GETİRMİŞTİ. AVUKAT FATİH BARCIN KONUYU DOĞRULADI: EVET DETUR, TÜRKİYE'DE ÇALIŞAN ADINA ŞİRKET KURMUŞ. ŞİRKET ÜZERİNDE MAL VARLIĞI YOK"
21 Ekim 2022 Cuma 08:54

banner108
banner238


İSVEÇ merkezli turizm acentesi DETUR, operasyonlarını durdurduğunu, geçtiğimiz günlerde de iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Otel işletmecileri, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hukuki mücadele başlattı. Alanya’da mağdur olan işletmelerin avukatlığını yapan Fatih Barcın, firma ile ilgili şikayetlerin ağustos ayında gelmeye başladığını söyledi. 

Devam eden süreçte müşterilerin gelmeye devam ettiğini ancak ödemelerin yapılmadığını söyleyen Avukat Barcın, hem İsveç’teki ana şirketi hem de Türkiye’de kurulan şirketi araştırmaya başladık. Türkiye’de kurulan şirketin bir çalışan üzerine kurulmuş. Türkiye’de kurulan şirketin asıl şirket sahibinin adına değil, çalışanın adına kurulduğunu öğrendik. Bu şirket üzerine herhangi bir mal varlığı olmadığını da tespit ettik. Asıl ana şirket İsveç’te olduğu için mağdur firma temsilcileri ile bir araya geldik. Mevcut hukuki durum hakkında kendilerine bilgi verdik. Daha sonrada kendilerinden belli başlı evrakları toplamalarını istedik. Şu an İsveç’te hukuki süreci başlattık” dedi.
MANŞET ALANYA'DAN HÜSEYİN KALAYCI'NIN YAZISI
Manşet Alanya Gazetesi Sahibi Hüseyin Kalaycı'nın DETUR ile ilgili iddiası gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Kalaycı'nın iddiaları ise şu şekilde.

Geçen yıl DETUR'un ortağı ve yöneticisi olarak tur operatörlüğüne geri dönen, 1997 yılında iflas eden TURSEM'in iki ortağından birisi olan Haluk Semiz'in sahibi olduğu İsveç menşeili Tur firması DETUR iflasını duyurdu. Meğersem DETUR aylar sezon öncesi şirket çalışanlarına bir firma kurduruyor. Ve Alanya'da dahil Antalya bölgesinde çalıştığı tüm otellere e-mail göndererek faturaları bu kurulan firmaya atacaksınız diyor. Ve onu da geçtik meğersem DETUR aylar öncesi konkordato başvurusu yapmış. Ve bu bomba iddia olacak ki benim nazarımda bomba, paraları ise başka ülkelere yatırmış. Yani anlıyacağınız tam bir dolandırıcılık hikayesi var işin içinde. Zaten Alanya'da mağdur otellerin avukatlığını yapan tecrübeli isim olan Fatih Barcın basın açıklamasında diyor ki "DETUR şirketi malvarlığını eksiltmeye yönelik bir takım hileli tasarruflarda bulunularak şirketi zararda göstermeye çalışmış olup her ne kadar iflas başvurusunda bulunmuşsa da, söz konusu iflas “hileli iflas” hükümlerine tabi olup herhangi bir yasal zemini bulunmayıp yapılan bu işlemlerin hukuken korunması da mümkün değildir".
Açıklama böyle olunca hile üzerindee hile gerçekleşmiş. Gelelim aynı konu üzerinden başka bir detaya. İşinde tecrübeli bir kuyumcu arkadaşım ile sohbet ediyoruz. Konu DETUR'un iflasına geliyor. Bizde DETUR mağduru olduk diyor esnaf. Allah Allah sizinle ne alakası var deyince başlıyor anlatmaya.

İskandinavdan DETUR ile Alanya'ya gelen bir aile, ceplerine Alanya'da harcayacağı kadar para koyuyor. Otele geliyor ve giriş yapacak. Görevli kusura bakmayın firmanız DETUR bize parayı ödemediğinden dolayı biz sizi otele alamayız diyor. Ya nasıl olur, biz paramızı ödedik. Maalesef alamayız diyor. Turist bu sefer ne yapıyor. Artık böyle bir kazık yedik ne yapalım harcayacağımız parayı otele verelim diyor ve harcayacak oldukları paralarını da otele yatırıyorlar. Turist aile beş parasız kalıyor. Sadece otelin etkinliklerinden yararlanıyor ve şehir içine inemiyor alış veriş yapamıyor. çünki parası yok. Evet Hüseyin kardeşim O harcayacak oldukları para maalesef otele gitti. Bizede üçün biri kaldı diyor...
 İnşallah soğuk su içmeyiz... 

DETUR’UN İFLAS SÜRECİ: NE OLMUŞTU?

2020 yılında Firuz Bağlıkaya, Detur’u Haluk Semiz’e sattı.
2022 yılının Eylül ayında medyada yer alan haberlerde; İskandinav ülkelerinden Detur’dan satın aldıkları seyahat paketiyle Alanya’ya gelen bir grup turist, parası ödenmediği için konakladıkları otelden çıkarıldığı ve Detur aracılığıyla gelen turistlerin, şirkete ulaşamadıkları belirtilmişti.
Eylül ayı sonunda artan şikayet ve olumsuz haberlerin ardından Detur tarafından yapılan açıklamada; “Detur’un finansal yapısını güçlendirmek, riskleri azaltmak, marka ve ülke imaj bütünlüğünü korumak ve gelecek yıllara daha güvenle bakabilmek için sonbahar döneminde yeniden yapılanma sürecini başlattığını ve operasyonlarını durdurduğu” kamuoyuna duyurulmuştu.
2022 yılının Ekim ayı ortasında Detur iflas ettiğini açıkladı.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.