banner113

Irina Morozova: Rusya’dan Türkiye’ye 5 milyon turist gidebilir

banner106

İstanbul’da düzenlenen ACE of MICE Fuarına Rus Tur Operatörleri Birliği’ni temsilen katılan Coral Travel Genel Müdürü Irina Morozova, Rusya’dan Türkiye’ye dönük turizm hareketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Irina Morozova: Rusya’dan Türkiye’ye 5 milyon turist gidebilir
05 Temmuz 2021 Pazartesi 18:40

banner108
banner238

Türkiye’nin Rusya’da uzun süredir lider destinasyon olduğunu belirten Coral Travel Genel Müdürü İrina Morozova, Rusya’dan Türkiye’ye 2018 yılında 5,8, 2019 yılında ise 6,7 milyon ziyaretçi gittiğini hatırlattı.
‘’Tur operatörlerinin pozisyonu daha da güçlendi’’
Pandemiden öce Rusya’daki yurt dışı seyahatlerin yüzde 60’ının tur operatörleri tarafından organize edildiğini kaydeden İrina Morozova, pandeminin Rusya pazarında tur operatörlerinin pozisyonunu daha da güçlendirdiğini kaydetti.
‘’Bu yıl 4,5 milyon Rusya vatandaşı Türkiye’ye gider’’
2019 yılında Rusya’dan yurt dışındaki 30 popüler tatil destinasyonuna 12,2 milyon seyahat yapıldığını belirten Coral Travel Genel Müdürü, bunun yüzde 47’sinin adresinin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Irina Morozova, ‘’Giderek daha fazla sayıda yabancı ülke Ruslara açılmasına rağmen, Türkiye 2021’de de Rusya pazarının lideri olacak. Eğer salgın durumu kötüleşmez, yeni kısıtlamalar gelmezse, bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye 4,5 milyon turist gider, hata bu sayı 5 milyona bile çıkabilir’’ dedi.
‘’Tükiye MICE alanında da iyi talep alıyordu’’
Morozova, Türkiye’nin MICE turizmi alanında da Rusya’da talep görüp görmeyeceği sorusunda ise, ‘’Türkiye MICE turizmi alanında pandemiden önce de Rusya’da iyi bir talep alıyordu. Pandemiden dolayı Rusya’da etkinlik sektörü yüzde 99 daraldı. Bunun toparlanması oldukça zaman alacak. Rusya’da şirketler uzun süredir etkinlik yapamadılar ve bundan dolayı da ciddi tasarruf sağladılar. Pandemiden sonra, özellikle ulaşım olanakları iyi olan ülkelere dönük MICE talebinde ciddi bir artış olacaktır.’’ dedi. (Turizm Güncel)
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.