banner113

KKTC CUMHURBAŞKANINDAN ALANYA VE KIBRISA MÜJDE: FERİBOT VE UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK!

banner106

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Alanya'ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, müjdeyi verdi.

KKTC CUMHURBAŞKANINDAN ALANYA VE KIBRISA MÜJDE: FERİBOT VE UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK!
28 Ekim 2022 Cuma 17:20

banner108
banner238

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Kıbrıs gazileri ile düzenlenen toplantıya katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar müjde verdi. Tatar "Alanya ile Kıbrıs arasında hem feribot hem de uçak seferleri başlayacak. Bunun için adımları attık. İnşallah önümüzdeki günlerde Türk Devleti Cumhuriyeti makamları ile bir araya gelerek sonuça ulaşacağız" dedi.


ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ziyaretle ilgili olarak ise şunları söyledi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ı Odamızda ağırlamaktan büyük bir onur duyduk. Kendisine Alanya’mızın ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgiler verdik.

Kıbrıs Barış Harekatına katılan Kahraman Gazilerimizin de katıldığı istişare toplantısında geçmişte Alanya - Girne arasında gerçekleşen Feribot Seferlerinin, ve yine Alanya Gazipaşa İle Lefkoşa Ercan Havalimanı arasında bir dönem gerçekleşen uçak seferlerinin de yeniden başlaması konusunda görüş ve taleplerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik ve desteğini istedik.

Alanya’mız İle KKTC arasında başarılı bir işbirliğinin temellerinin atılmasını temenni ettiğimiz toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın da kıymetli düşüncelerini ve fikirlerini alma fırsatını yakaladık.

Sayın Cumhurbaşkanımız uluslararası arenada Ülkemizin ve KKTC’ nin haklarını savunurken Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı başarılı çalışmaları anlatarak bizleri gururlandırmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretlerinin anısına, Coğrafi İşaretini aldığımız Alanya’mıza özgü muz ürünlerinden oluşan hediyemizi, İpek Böceği Kozasından Tablomuzu, Araştırmacı Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Haşim Yetkin Hocamızın “Dünden Bugüne Alanya Sofrası” isimli kitabını takdim ettik.

Gazilerimizle beraber yakın gelecekte kahramanlık destanı yazdıkları KKTC’ye düzenleyeceğimiz gezi hakkında da Sn Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Toplantımızın Alanya’mız ve KKTC adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.