banner113

Konsolos Şaşmaz'dan üst düzeye Alanya brifingi!

banner106

Letonya Fahri Konsolosu ve Lonicera Hotel Genel Müdür Yardımcısı Nurkan Şaşmaz, Letonya Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edildiği toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı. 

Konsolos Şaşmaz'dan üst düzeye Alanya brifingi!
10 Eylül 2021 Cuma 13:25

banner108
banner238
ALANYAYI TANITTI
Çok sayıda üst düzey yöneticinin katıldığı toplantıya Türkiye ve özellikle Alanya damgasını vuran Nurkan Şaşmaz, Ekonomi, turizm, tarım, Eğitim, spor ve Kültürel anlamda bölgemizi tanıttı. Nurkan Şaşmaz Letonya Dışişleri Bakanlığı diplomatları, Odalar ve Borsalar Birliği Letonya Yatırım Ajansı üst düzey yöneticileri ve Dünya’nın dört bir yanından fahri konsolosların katıldığı toplantıda 15 dakikalık bir konuşma yaptı. 
TURİSTİK DESTİNASYON ALANYA
Şaşmaz konuşmasında ‘ Video konferans yöntemiyle de olsa Dünya’nın dört bir yanından toplantıya katılan sizlere Eylül’ün 9’unda 32 derece sıcaklıktaki Türkiye’nin en güzel turistik destinasyonu Alanya’dan saygıyla selamlıyorum. 2014’den beri Alanya ve Manavgat Ticaret Odaları aracılığıyla 125 işadamını Letonya’ya götürdük ve son derece verimli iş forumu toplantıları gerçekleştirdik. 
LETONYADAN ALANYAYA TURİST
Ayrıca Letonya’dan bölgemize daha çok turist gelmesi için de girişimlerde bulunduk ve meyvelerini de kısa sürede aldık. Karşılıklı iş forumlarının yanı sıra Alanya’daki 2 Üniversitemizin de Letonya’daki Üniversiteleri ile işbirliği yapmalarına memnuniyetle vesile olduk. Letonya ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin artması için de çeşitli girişimlerde bulunduk. Konsolosluk bölgemiz Alanya’dan işadamı Halit Ünal karşılıklı yatırımın en güzel ve başarılı örneğidir. Sayın Ünal Letonya’dan ağaç ürünlerini Türkiye ile birlikte Orta Doğu ülkelerine başarıyla ihraç ederek göğsümüzü kabartmaktadır. İki dost ülke arasındaki ekonomik, ilişkilerin yanı sıra eğitim, kültür, spor ve kardeş şehirler ile ilişkilerin gelişmesi için fahri olarak gayretlerimiz devam edecek. ‘ 
ŞAŞMAZA TEŞEKKÜR
Şaşmaz’ın 15 dakika boyunca video konferans aracılığıyla yaptığı Alanya tanıtımı ağırlıklı konuşmasından sonra Leton Moderatör ‘ Sayın Şaşmaz, her zamanki gibi çok verimli bir konuşma yaptınız. Letonya Dışişleri olarak sizin gayretlerinize teşekkür ederiz ‘ dedi.


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.