banner113

Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var!

banner106

Antalya Valiliği tarafından Antalya ili ve ilçelerinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla uygulanacak olan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi uygulamaya geçti.

Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var!
25 Kasım 2020 Çarşamba 13:48

banner108
banner238

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar Antalya Valiliği, Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile uygulamaya geçilen küçükbaş hayvan projesinin üreticiler için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
İlçe Müdürü Rüzgar, uygulamaya geçen küçükbaş hayvan projesi ile ilgili yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti; “Antalya Valiliği, Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uygulamaya geçen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile Ziraat Bankası tarafından şartları uygun bulunan küçükbaş hayvan üreticilerine sıfır faizli kredi verilecek. Proje kapsamında damızlık küçükbaş hayvan alımına finansman amacıyla 84 ay vadeli yatırım kredisi kullandırılacak. Proje kapsamında sadece kredi ile satın alınan küçükbaş hayvanların işletme giderleri içinde üreticiler azami 18 ay vadeli işletme kredisi kullanabilecek.
Başvuru şartları ve Değerlendirme
Projeye başvuruda bulunmak isteyen yetiştiricilerin faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olmaları, proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte dişi küçükbaş hayvan varlığını en az 100 başa ulaştırmaları, işletmelerinin bulunduğu yerde ikamet etmeleri, tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmaları, faaliyet gösterdiği bölgelerde meralardan yararlanıyor olmalı veya yıllık kaba yem ihtiyacının asgari kaba yem ihtiyacının % 50'sini yetiştirme imkânına sahip olmalı ve Ziraat Bankası tarafından kredilendirilmesine engel bir durumu bulunmamalıdır. 
Proje kapsamında üreticilere edindirilecek küçükbaş hayvanlar Anadolu Merinosu, Orta Anadolu Merinosu, Karacabey Merinosu, Pırlak, Pırıt, Sakız Akkaraman ve İvesi olması gerekiyor. Üreticilere edindirilecek koyunlar yurtiçinde doğmuş ve 6-24 aylık yaş aralığında ve dişi olacak. Halen faal olarak küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin proje kapsamımda alacağı hayvanlarla birlikte, protokolde belirtilen ırklara sahip küçükbaş hayvan varlığının asgari 100 başa ulaşacak olması gerekmektedir.
Üretici başına kullandırılacak azami yatırım kredisi ve işletme kredisi toplamı 150.000 bin TL ile sınırlıdır. Söz konusu tutarın üzerinde kredi talep edilmesi halinde kredinin 150.000 bin TL proje kapsamımda değerlendirilir aşan miktarda bankanın belirlediği esas ve usullere tabi olur.
Proje ile küçükbaş üreticilerimize verilecek olan 7 yıla kadar 150 bin TL tutarında ipoteksiz ve faizsiz verilecek olan kredi ile düşük gelirli hayvan yetiştiricilerimizin kredi almadaki en önemli problemi olan ipotek şartı ortadan kaldırıldı. Aynı zamanda kredinin faizsiz olması sebebiyle hayvan yetiştiricilerimizin kredi kullanımı kolaylaştırıldı. Bu proje tüm küçükbaş hayvan yetiştiren üreticilerimize şimdiden hayırlı olsun. Başvuru yapmak ve proje ile ilgili bilgi almak isteyen tüm üreticilerimizide ilçe müdürlüğümüze bekliyoruz.” dedi.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.