banner113

KUMLUCA VE FİNİKE GÜNE FELAKETLE UYANDI 

banner106

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli yağış sele neden oldu. 

KUMLUCA VE FİNİKE GÜNE FELAKETLE UYANDI 
12 Aralık 2022 Pazartesi 19:24

banner108
banner238

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle birçok iş yeri, tarım arazisi, ev ve araçlarda zarar meydana geldi. Büyük zararların oluştuğu iki ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Ersin Yazıcı, Kumluca’da incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Tarım arazileri zarar gören, ev ve iş yerlerinde hasar meydana gelen tüm vatandaşların yaralarının sarılacağını belirten Vali Yazıcı, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşların yanında olduğunu ifade etti.

Metrekareye 207 Kg Yağış Düştü
Bölgedeki incelemeleri esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Öncelikle Kumluca ve Finike ilçelerimizde yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dün gece metrekareye 207 kg yağış düştü. İlçe merkezimizde ve köylerimizde hasar mevcut.” dedi.

440 Yardım Çağrısı Geldi
Sabah saat 8.00’e kadar yaklaşık 440 çağrı aldıklarını belirten Vali Yazıcı şunları söyledi: “112 Acil Çağrı Merkezimize sabah 8.00’e kadar 440 çağrı aldık. Bütün çağrılara ekiplerimiz anında ulaştı. Koordinasyon halinde çalışmalara başladık ve an itibariyle ilçe merkezimizde sular çekilmiş durumda. Ortaköy ve Toptaş köylerimizin yollarındaki köprülerin yıkılmasından dolayı ulaşımda sıkıntılar yaşansa da Belediye, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerimizin yoğun çalışmaları ile alternatif güzergâhlarla ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz.”

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
Ekiplerin seraları incelediğini dile getiren Vali Yazıcı, Kavaklıkuyu Caddesi'nde mağdur olan esnafı ziyaret ettiklerini belirtti. Belediye ekiplerinin bodrum katlarındaki suların tahliyesi için çalışma yaptığını aktaran Vali Yazıcı; “Ekiplerimizin hasar tespit çalışmaları iş yerlerinde, konutlarda ve araçlarda en kısa sürede tamalanacak. Akşama kadar bitirmeyi hedefliyoruz, olmazsa yarına biter." diye konuştu.

Serasını Kontrole Giden Çiftçi Kalp Krizi Geçirdi
Serasını kontrole giden 1 çiftöinin kalp krizi geçirdiğini kaydeden Vali Yazıcı şunları söyledi: “Su altında kalan serasını kontrole giden 1 vatandaşımız kalp krizi geçirdi. Hastaneye götürülen vatandaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Devletimiz yaraları saracak. İçişleri Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Gece 02.30'dan itibaren teyakkuz halindeyiz, kriz merkezlerimiz kuruldu. Takipteyiz, ciddi miktarda hasar gören yer ve mağdur olan vatandaşımız var. Devletimiz bu hasarı da karşılayacaktır. Büyük geçmiş olsun."

Yağışlar 1-2 Gün Daha Devam Edecek
Yağışların 1-2 gün daha devam edeceğini ve gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Yağışlar 1-2 gün daha devam edecek. Ekiplerimiz ile sahadayız. Tüm tedbirleri alıyoruz. Önümüzdeki saatlerde bu kadar yoğun bir yağış beklemiyoruz. Öğlen saatleri itibariyle ihbar sayımız 487’ye yükseldi. Kumluca merkezde çok sayıda esnafımız ve vatandaşlarımız zarar görmüş durumda. Şuan hasar tespit için 9 ekibimiz sahada çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken, bu sayıyı gün içinde 20-25’e çıkaracağız. Tarım ile ilgili de zarar tespitlerine değinecek olursak ciddi manada seralarımız bu sel felaketinde zarar gördü. Sahaya tarım ekiplerimiz dağıldı. Akşama doğru seralarla ilgili aşağı yukarı bir zarar tespiti yapmış olacağız. Hem köylerimizde hem de merkez çevresindeki seralarda çalışmalar sürüyor.” dedi.

Yaşanan yoğun yağış sonrası ivedilikle kriz masası oluşturduklarını belirten Vali Yazıcı, vatandaşların tarım arazilerinde, seralarında, ev ve iş yerlerinde meydana gelen hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede sonlanacağını söyledi.


 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.