banner113

Litvanya pazarı yüz güldürdü

banner106

ALTAV, 2018 turizm sezonu öncesinde hız verdiği Alanya'nın tanıtım çalışmalarına katıldığı Litvanya Fuarı ile sürdürdü

Litvanya pazarı yüz güldürdü
29 Ocak 2018 Pazartesi 09:48

banner108
banner238
LİTVANYA'NIN başkenti Vilnius'ta düzenlenen Adventure 2018 Turizm ve Seyahat Fuarı'nda yer alan Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı'nın (ALTAV) standı yoğun ilgi gördü. Alanya'nın doğal güzellikleri, tarihi eserleri, tesislerinin kalitesi ve insanlarının misafirperverliğinin anlatıldığı standa akın eden ziyaretçilere çeşitli tanıtım broşürleri ve promosyonlar dağıtıldı. Alanya'yı fuarda ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz temsil etti.
'LİTVANYA PAZARINDA ARTIŞ VAR'
Fuara ilişkin izlenimlerini aktaran Yılmaz, "Burada 3 gün boyunca Alanya'nın en iyi ve en etkin tanıtımı için uğraş verdik. Litvanya piyasasında gördük ki, geçen yıla oranla en az yüzde 10-15 arasında artış olacak. Bizim öngörümüz ise yüzde 25 dolaylarında olması. Burada Nova Turas ve Akay seyahat acentalarının temsilcileri ile bir araya geldik. Türkiye pazarında öncelikli tercihin Alanya olduğunu açık yüreklilikle dile getirdiler.
'KRİZDEN ETKİLENMEYEN ÜLKELERDEN'
Litvanya, geride kalan 2 yılda ülkemizde yaşanan krizlerden etkilenmeyen bir kaç ülkeden birisi. Özellikle Litvanya'dan Türkiye'ye gelenlerin yüzde 70'inin Antalya'ya rezervasyon gerçekleştirdiği, geçtiğimiz yıl Kasım ayına kadar da 130 binin üzerinde Litvanyalı'nın ülkemize giriş yaptığı hesap edilirse bu çok ciddi bir rakam. Alanya bundan çok ciddi bir pay alıyor.
'OPERATÖRLER HEDEF YÜKSELTTİ'
Litvanya'nın 3 ana tur operatöründen birisi olan Tez Tur geçen sene 42 bin yolcuyu Türkiye'ye getirdi, bu yıl hedefi 53 bin. Nova Turas da 40 bin yolcuyu getirerek bu yıl için 50 bin yolcu hedefini kendisine belirledi. Kidy Tours da 10 bin 500 olan yolcu hedefini 15 bine çıkardı.
'KARDEŞ ŞEHİR AVANTAJI VAR'
Bunda en büyük faktör de Alanya ile Litvanya'nın Trakai şehrinin kardeş şehirler olması ve ALTAV çatısı altında her yıl düzenli tanıtım çalışmalarının yapılıyor olması. Biz de fuar boyunca çeşitli promosyonlar dağıttık, özellikle Instagram ve Facebook sayfamıza arkadaşlarını davet edenlere çekilişle Alanya tatili hediyoruz ve Alanya'ya özgü ürünlerden ikram ediyoruz. Çok mutlu oluyorlar. Litvanya'dan bu yıl da istediğimiz rakamları katlayarak alacağız."
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.