banner113

Otelciler, Turizm bakanından ne istedi?

banner106

Antalya’da düzenlenen Resort Kongresinde konuşan Sururi Çorabatır, Bakan Ersoy’dan ‘meslek yasası’ talep etti.

Otelciler, Turizm bakanından ne istedi?
26 Kasım 2021 Cuma 09:09

banner108
banner238

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Resort Turizm Kongresinde yaptığı konuşmada meslek yasası için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan destek talep etti.
Gelecek dönemde turizm sektöründeki en önemli konunu sürdürülebilirlik ve çevre olacağını, bu konuda geri kalan ülkelerin hem rekabet şansını kaybedeceğini hem de yaptırımlara maruz kalacağını ifade etti. Çorabatır, Türkiye’nin bu konuyu hızlıca gündemine alması gerektiğine dikkat çekti.
“Rakamları yakalayacağız”
TÜROFED bünyesindeki 15 bölge başkanından aldığı bilgiyi aktaran Çorabatır, başta İstanbul olmak üzere birçok bölgede doluluğun devam ettiğini söyledi. Kış turizminin başlamasıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un belirttiği rakamlarında yakalanacağını düşündüğünü belirten Çorabatır, aşılanmanın artmasıyla güvenli seyahatin artacağını vurguladı. Çorabatır, önümüzdeki aylarda yerli aşının devreye girecek olmasının da umutları artırdığını dile getirdi.
Bakan Ersoy’dan destek istedi
Turizmini sadece rakamlardan ibaret olmadığını söyleyen Çorabatır, stratejik olduğu kadar ithalat yapmadan döviz kazandıran tek sektör olduğuna vurgu yaptı. Çorabatır, " Sektörüm adına ricada bulunmak istiyorum. Yıllardan beri turizm sektörünün dile getirdiği meslek örgütü yasası için çalışmaların tekrar gündeme gelmesi için destek istiyoruz. Tüm sektör paydaşları kapsayacak şekilde çıkarılmasını sizlerden rica ediyoruz." dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.