banner113

Patlama mı yaşanacak, yavaş bir toparlanma mı olacak? İşte cevabı!

banner106

Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun düzenlediği Travel Talks'ta sezon masaya yatırıldı.

Patlama mı yaşanacak, yavaş bir toparlanma mı olacak? İşte cevabı!
18 Şubat 2021 Perşembe 14:32

banner108
banner238


Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun yayın yönetmeni Klaus Hildebrandt'ın moderatörlüğünde yapılan 'Travel Talks'ta Akdeniz destinasyonları masaya yatırıldı. Canlı yayına İspanya'dan Turespaña Direktörü Arturo Ortiz ve Mayorka Turizm Direktörü Lucía Escribano, Yunanistan'dan Heraklion Otelciler Derneği Başkanı Nikos Halkiadakis ve Türkiye'den Turizm Geliştirme Ajansı Pazarlama Müdürü Umut Kutlu katıldı.
Yayına katılanlar, Akdeniz destinasyonlarının koronaya karşı savaşta ilerleme sağlanması sonrasında seyahatlerin yeniden başlamasına hazırlanıyor.
‘’Önce koronaya karşı savaşı kazanmalıyız’’
Mayorka Turizm Direktörü Lucía Escribano, Palma Havalimanı'nın, otellerin ve restoranların nisan sonu veya mayıs başında yeniden açılmasını umduğunu söyledi. Escribano, ''Ancak öncelikle koronaya karşı savaşı kazanmalıyız. Çünkü turizm ancak pandemi kontrol altına alındığında yeniden başlayabilir.'' dedi.
Bu yıl İspanya'ya 'turizm koridoru açılması beklenmiyor
Turespaña Direktörü Arturo Ortiz ise, şu anda gelenlerin tamamından PCR testi istendiğini ve bu uygulamanın 9 Mayıs sonrasına sarkıp sarkmayacağının belli olmadığına dikkat çekti. Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın başlattığı 'aşı pasaportu' uygulamasına İspanya'nın katılıp katılmayacağının belli olmadığını ifade eden Ortiz, hızlı ve güvenilir korona testlerinin yaygın olarak kullanılmasını beklediğini kaydetti. Bu sezon İspanya'ya seyahat koridorları açılmasını beklemediğini söyleyen Turespaña Direktörü, ''Buna gerek yok. Amaç, seyahat koridorları olmadan seyahati başlatmak.'' ifadelerini kullandı.
Türkiye Alman turist sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor
Kaynak pazarlardaki aşılara güvendiklerini söyleyen Turizm Geliştirme Ajansı Pazarlama Müdürü Umut Kutlu ise, bunun turizmde toparlanmayı beraberinde getireceğini kaydetti. 2021 sezonu için iyimser olduğunu söyleyen Kutlu, Almanya'dan Türkiye'ye gelen misafir sayısını 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Kutlu, bu rakamın 2019'daki sayının yarısı olduğuna da dikkat çekti.
Yunanistan turizm işçilerini aşılayacak
Heraklion Otelciler Derneği Başkanı Nikos Halkiadakis ise, mayıs ayından itibaren turizm sektöründe çalışanların mayıs ayından itibaren aşılacağını açıkladı. Yunanistan'ın geçtiğimiz yıl Almanya pazarında diğer destinasyonlara kıyasla daha iyi bir performans gösterdiğine işaret eden Nikos Halkiadakis, geçtiğimiz yıl Yunanistan'da tatil yapanların tecrübelerinin ülke için küçük bir avantaj olabileceğini dile getirdi.
Patlama mı yaşanacak, yavaş bir toparlanma mı olacak?
Katılımcılar, seyahate izin verilmesi durumunda Almanların yeniden tatile çıkmaya başlayacağı konusunda birleşirken, gelişimin nasıl olacağı konusunda farklı görüşlere sahipler. Umut Kutlu 'turizmde patlama' olacağını ifade ederken, Lucía Escribano talebin mayıs ayından itibaren yavaş yavaş toparlanacağını ifade etti.
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.