banner113

Resmi açıklama geldi: Türkiye Rus turiste kapanacak mı?

banner106

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın açıklamaları sonrası Rusya’da ortaya çıkan, ‘Türkiye Rus turiste kapanacak’ dedikodularına Türkiye resmi bir açıklama ile yanıt verdi.

Resmi açıklama geldi: Türkiye Rus turiste kapanacak mı?
27 Temmuz 2021 Salı 09:39

banner108
banner238

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın "Rusya'dan gelen turistler için daha sıkı önlemler alınmalı. Yoksa vaka artışını durdurmak mümkün olmayacak" açıklaması Rus basınında geniş yer bulmuş, açıklama sonrası Rusya'da uçuşların yeniden durdurulabileceğine dair kaygılar artmış.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından Rus medyasına yapılan açıklamada, Türkiye'deki sağlık ve turizm otoritelerinin Rus turistlere dönük herhangi bir kısıtlama planlamadığı belirtildi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıklamalarının şahsi görüşü olduğu belirtilen Büyükelçilik açıklamasında Türkiye'nin gelişmiş sağlık sistemi ve aldığı önlemler sayesinde pandemi ile başa çıkabildiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca ülkede uygulanan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programının, turistlerin ülkede güvenli ve konforlu bir şekilde tatil geçirmelerini sağlayan bir dizi kural ve önlem içerdiği de hatırlatıldı.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.