banner113

Rus tur operatörleri iptal edilen turlar için hangi alternatifleri sunuyor?

banner106

Rusya’nın Türkiye’ye 1,5 aylık uçuş yasağı getirmesinin ardından, ülkede faaliyet gösteren tur operatörlerinin mevcut rezervasyonları nasıl yöneteceği de belli oldu.

Rus tur operatörleri iptal edilen turlar için hangi alternatifleri sunuyor?
15 Nisan 2021 Perşembe 09:52

banner108
banner238
Rusya’nın 15 Nisan – 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye uçuş yasağı getirmesi, tur operatörlerini de bir kez daha zor durumda bıraktı. Rusya ile Türkiye arasındaki siyasi krizler nedeniyle sürekli zarar gören tur operatörleri, yeni uçuş yasaklarıyla da başa çıkabilmek için de harekete geçti. Tur operatörlerinin iptal olan turlar için misafire getirdiği teklif çeşitlilik gösterse de, temelde iki noktadan hareket ediyor; Aynı fiyatla sezon dışına veya gelecek yılın aynı dönemine erteleme, fiyat farkını ödeyerek 1 Haziran sonrasına yeni rezervasyon yapma.
İşte tur operatörlerinin iptal olan turlara ilişkin misafirlere sunduğu teklifler:
Anex Tour
İptal olan turların yeniden yapılandırılması

İptal olan tur aynı koşullar korunmak şartıyla, ek maliyet olmadan önümüzdeki yıla ertelenebilir. Yeni tarih mevcut rezervasyondan 3 gün önce veya sonra olabilir. Rezervasyonlar ayrıca Rusya ve Abhazya olarak da değiştirilebilir.
Yeni rezervasyon
Anex Tour, iptal olan rezervasyonlara yeni tarih ya da destinasyon belirleme olanağı da sunuyor. Güncel fiyatlarla 1 Haziran sonrası için Türkiye'ye ya da Küba'ya rezervasyon yapılabilecek. İptal olan turdaki otelin korunması durumunda, otel için ödenen ücret döviz cinsinden sabitlenecek.
Misafirler ayrıca, iptal olan turun parasını, 1 Haziran sonrası için ona eşdeğer bir tura da transfer edebilecek.
Tez Tour
İptal edilen turun yeniden yapılandırılması

Tez Tour iptal edilen turların tarihlerine göre erteleme seçenekleri sunuluyor. Erteleme, mevcut turdaki tüm şartlar korunarak yapılıyor Buna göre;
15-23 Nisan arasındaki turlar 25-31 Ekim,
24 Nisan - 19 Mayıs arasındaki turlar 15 - 31 Ekim,
20-31 Mayıs arasındaki turlar 1-31 Ekim tarihleri arasındaki herhangi bir tarihe ertelenebiliyor. Tez Tour ayrıca, turları aynı şartlarda gelecek yılın aynı tarihlerine de erteliyor.
Yeni rezervasyon
Tez Tour mevcut rezervasyon ödenen parayı, 1 Haziran sonrasındaki herhangi bir tarihe (güncel fiyatlarla) taşıma olanağı da sunuyor.
Coral Travel
İptal edilen turların yeniden yapılandırılması

Zorunlu olarak iptal olan turlar, aynı fiyatlarla ve tüm koşullar (paketteki kişi sayısı, ülke, tur süresi, otel ve uçuş koşulları) aynı kalmak şartıyla 2022 yılının 10 Ocak - 31 Mayıs tarihleri arasındaki herhangi bir döneme ertelenebiliyor.
Yeni rezervasyon
Uçuşların yasak olduğu 15 Nisan - 1 Haziran 2021 tarihleri arasında Türkiye'ye rezervasyonu olanlar, aradaki fiyat farkını ödeyerek rezervasyonlarını 1 Haziran sonrasındaki herhangi bir tarihe ve destinasyona (Türkiye ve Tanzanya da dahil) kaydırabilirler. İptal edilen turun tutarı ruble olarak sabitlenerek satın alınan diğer tura aktarılacak.
TUI Rusya
İptal edilen turun yeniden yapılandırılması

İptal edilen turlar 1 Haziran sonrasındaki herhangi bir tarihe ertelenebilir. Bu seçeneği tercih edenlerin ilk rezervasyon için ödediği para, yeni rezervasyona aktarılacak. Eğer seçilen tur daha pahalıysa müşteri farkını ödeyecek.
Yeni rezervasyon
İptal edilen rezervasyon için alternatif destinasyon seçilebilir ve mevcut para yeni destinasyondaki rezervasyona aktarılabilir. Türkiye rezervasyonları Kıbrıs, BAE, Soçi, Anapa, Abhazya, Baykal ve diğer Rus tatil beldelerine aktarılabilir.
Pegas Touristik
İptal edilen turun yeniden yapılandırılması

Pegas Touristik 15 Nisan - 1 Haziran arasındaki turlarA 2022 yılının 15 Nisan - 1 Haziran arasındaki eşdeğer turuyla (tüm koşullar korunarak) değiştirme ikanı sunuyor.
Yeni rezervasyon
Uçuş kısıtlaması nedeniyle iptal edilen turlar, 31 Aralık 2021 tarihine kadar 2 Haziran 2021 ile 1 Haziran 2022 arasındaki herhangi bir tarihe yeniden rezerve edilebilir. Orijinal rezervasyonun döviz kuru korunacak ancak konaklamalar o tarihteki güncel fiyat üzerinden yapılacak. Pegas, iptal edilen Türkiye turları için yolculara Küba, Sırbistan ve Rusya seçeneği de sunuyor.
Intourist
İptal olan turların yeniden yapılandırılması
Tur, aynı koşullarda daha ileri tarihler ertelenebiliyor. 15-27 Nisan hareketli turlar 15 Ekim - 2021 sonuna ücretsiz olarak aktarılıyor. 28 Nisan - 31 Mayıs arasındaki turlar ise 1 Ekim - 31 Ekim arasındaki herhangi bir tarihe yine ücretsiz olarak ertelenebiliyor.
Yeni Rezervasyon
Intourist, iptal edilen rezervasyonlara 1 Haziran - 30 Eylül arasındaki dönem için yeni rezervasyon olanağı tanıyor. Ancak yeni rezervasyon o tarihteki güncel fiyatlara göre alınacak, mevcut rezervasyondaki para otomatikman yeni rezervasyona aktarılacak.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.