banner113

Ruslar Ağustos'a kadar yok

banner106

Rusya'da bir ileri iki geri giden gelişmeler turizmcileri karamsarlığa itiyor. ALTİD Başkanı Sili, Rusya'ya yönelik umutlu konuşurken, Dahaoğlu da, "Ağustos'a kadar hareket beklemiyoruz" dedi

Ruslar Ağustos'a kadar yok
27 Mayıs 2021 Perşembe 08:54

banner108
banner238

Alanya'nın en önemli kaynak pazarları içerisinde yer alan Rusya'da uçuş belirsizliği sürerken, Rus turistlere yönelik olumlu ve olumsuz haberler de gelmeye devam ediyor. Bazı anket firmalarının yaptığı araştırmaya göre Rusların yüzde 60'ı kendi ülkeleri içerisinde tatil yapmayı tercih ettiği öne sürülürken, ATOR da Rus turistlerin yüzde 60'ının Türkiye'den vazgeçmediğini ileri sürüyor. Alanyalı turizmcilerin umudu olan Rusya'dan 1 Haziran sonrası için beklentiler artarken, kimi turizmci halen umutlu bakarken, kimi turizmci ise karamsarlığını koruyor. 
'RUSLAR SABIRSIZLANIYOR'
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Rus vatandaşların Türkiye'ye gelmek için sabırsızlandığını söyleyerek, "Rusya’da anket firmalarının açıkladığı verilerin neye hizmet ettiğini veya neye dayandırıldığını bilemiyoruz fakat kendi yapmış olduğumuz araştırmalara göre daha önce Türkiye tatili deneyimi yaşamış olan Rus turistlerin büyük çoğunluğunun Türkiye tatili için sabırsızlandığını biliyoruz" dedi. 
'RUSYA'DAN REZERVASYON VAR'
Operatörlerden aldıkları bilgiye göre Rusya'dan uçuşların açılmasıyla birlikte yoğun talep geleceğini ifade eden Sili, "Rusya’da faaliyet gösteren Türk ve Rus tur operatörleri ile temas halindeyiz. Yaptığımız görüşmelerde pandemi baskısının azalması ve sınır giriş-çıkışlarının normale dönmesi sonrasında yoğun talep alacağımızı öngörüyoruz. Bu doğrultuda Rusların ileri tarihli rezervasyon akışları devam ediyor. Avrupa ülkelerinden de aynı yoğunlukta olmamakla birlikte ileri tarihli rezervasyonlar alıyoruz. İstatistiklere baktığımızda Antalya özelinde yılın ilk 4 ayında Rusya Federasyonu’ndan 296 bin, Almanya’dan 30 bin ve Ukrayna’dan 30 bin turist ağırladık" diye konuştu. 
'SEZONU KAYBETMEK ÜZEREYİZ'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, Rusya'ya karşı karamsarlığın ve belirsizliğin devam ettiğini söylediği konuşmasında, "Türkiye’de aşılama rakamlarının istenilen seviyeye ulaşamaması ve vaka sayılarının çok düşük rakamlara inmemesi sebebiyle turizmde istediğimiz ivmeye ulaşamadık. Pandemiden dolayı 2. Sezonumuzu da kaybetmek üzereyiz.Rusya Devleti iç pazarı canlandırmak için yurtdışı uçuşları sınırladı. Amacına da ulaştı. Yurtdışı isteyen turistler de Mısır uçuşlarının açılmasıyla Mısır’a kaydı" dedi. 
'AĞUSTOS'A KADAR HAREKET BEKLEMİYORUZ'
Dahaoğlu, aşılama rakamlarının istenilen düzeye ulaşması halinde Ağustos'ta sezonun başlayabileceğini ifade ederek, "Ağustos’a kadar turizmde hareketlenme beklemiyoruz. Aşılama rakamları Ağustos'a kadar istenilen seviyelere ulaşırsa, belki özlenen sezon Ağustosta başlar. Şu an için ne yazık ki hareketten bahsedemiyoruz" şeklinde konuştu. Hayal BAŞAR-Alanya Postası
 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.