banner113

Ruslar, ALTSO'da sandık başında oy kullanıyor

banner106

Alanya ve Kemer ilçelerinde yaşayan Rusya vatandaşları, Rusya Devlet Başkanlığı seçimi için oy kullanıyor.

Ruslar, ALTSO'da sandık başında oy kullanıyor
10 Mart 2018 Cumartesi 13:14

banner108
banner238
Yeni Mahalle Deniz Caddesi'ndeki Kemer Belediyesi Nikah Salonu'nda, Rusya vatandaşlarının Rusya Devlet Başkanlığı seçiminde oy kullanabilmeleri için sandık kuruldu.
Bazı Ruslar oy kullanmaya eşleri ve çocuklarıyla geldi.
Rusya Federasyon Antalya Konsolosu Ivan Stepanov, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce Rusların oy kullanmaları için konsoloslukta sandık kurulduğunu ancak Kemer'de ilk defa oy kullanıldığını söyledi.
Stepanov, Kemer'de 100 Rusya vatandaşının yaşadığını kaydetti.
Oy kullanmaya eşi Ahmet Güçlü ile gelen 37 yaşındaki Elena Sidorova, 5 yıldır yaşadığı ilçede oy kullanmanın heyecanını yaşadığını dile getirdi.
Alanya'da 7 bin Rus vatandaşı oy kullanacak
Rusya vatandaşları için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda sandık kuruldu.
Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterine Gündüz, Alanya'da yaşayan 7 bin Rus'un devlet başkanlığı için oy kullanabileceğini bildirdi.
İlçede yaşayan Rus vatandaşlarına konuyla ilgili bilgi verdiklerini anlatan Gündüz, "Rusların yoğun yaşadığı Mahmutlar Mahallesi'nden otobüs kaldırdık. İnanıyorum ki burada yaşayan her vatandaş vatandaşlık görevini yapacaktır. Bugün kullanamayanlar 18 Mart'ta Antalya'da kurulacak sandıkta oy kullanabilir." dedi.
Valentina Novoydarskaya da Türkiye'de turist olarak bulunduğunu belirterek, "Mutluyum, çünkü yurt dışında olmama rağmen oyumu kullanabiliyorum. Organizasyon için de herkese teşekkür ediyorum. Bize sağlanan imkanlar doğrultusunda oyumu kullanabiliyorum." diye konuştu.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.