banner113

‘Ruslar, Türkiye’ye tatile Ekim ayından önce gelemeyecek’

banner106

Türkiye’nin dört gözle beklediği Rus turistlerin ne zaman geleceği konusu belirsizliğini korurken konuya ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

‘Ruslar, Türkiye’ye tatile Ekim ayından önce gelemeyecek’
09 Temmuz 2020 Perşembe 11:47

banner108
banner238
Kovid-19 pandemisi nedeniyle yaz sezonu açılışının ileri bir tarihe ertelenmesinden dolayı Türk turizm sektörü zor günler geçirirken tüm unmudunu Rusya ve AB’den gelecek turiste bağlayan Türkiye’ye Rusya’dan üzücü bir haber daha geldi.

İlk olarak 15 Temmuzda sınırların açılacağı beklentisi oluşmuş ancak Rusya, 1 Ağustos’a kadar resmi olarak sınırlarını kapalı tutacağını açıklamıştı.

Rusya’dan sektörü ilgilendirecek bir açıklama daha geldi.

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye gibi Rus turistler arasında tatil için popüler olan ülkelere uçuşların ekim ayı öncesinde başlamasının pek mümkün olmadığını söyledi.

İlk olarak en popüler noktalara ulaşım başlatılacak

Lomidze, “Eylül sonu-ekim başında uçuşların başlamasından söz edecek olursak, temel olarak Akdeniz ülkelerini kastediyoruz, Türkiye de buna dahil. Yani son 10 yıldır en çok tercih edilen turistik noktalar arasında ilk beşe giren yerler. Asya, Tayland, Vietnam, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail de herkesin beklediği yerler arasında, ancak buralar için henüz tahminler muğlak. Kötümser tahminler ise aralıkta başlayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Rusya salgın nedeniyle 27 Mart’ta diğer ülkelerle olan uçuşları durdurmuştu.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.