banner113

Rusya'da 19 tur operatörünün lisansı iptal edildi

banner106

Rusya Federal Turizm Ajansı, yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle 19 tur operatörünün lisansını iptal etti.

Rusya'da 19 tur operatörünün lisansı iptal edildi
29 Ağustos 2018 Çarşamba 08:57

banner108
banner238
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), 28 Ağustos itibariyle ülkede faaliyet gösteren 19 tur operatörünün lisansını iptal etti. Daha önce de 10 tur operatörünün lisansı iptal edilmişti. Söz konusu şirketlerin, finansal güvenliğin mevcudiyeti konusunda Rosturizm'i zamanında bildirmedikleri için kapatıldığı öğrenildi.
Kapatılan tur operatörleri içinde büyük şirketlerin bulunmadığı açıklanırken, kapatılanlardan bazılarının Flow Stall, Northern Province ve AutoCruise olduğu belirtildi. 
Rus seyahat uzmanları, tur operatörlerinin Rusya'da sigorta şirketi bulmasının giderek zorlaştığına dikkat çekiyor. Sigorta şirketlerinin (anlaşılmaz bir şekilde) seyahat sektöründe büyük risk gördüğü ve bu nedenle tur operatörleri ile çalışmak istemediği değerlendimeleri yapılıyor. 
Lisansı iptal edilen tur operatörlerinin yenide kayıt yaptırabileceği ancak bunun bir dizi adım atması gerektiği belirtiliyor. Söz konusu şirketlerin, hem gerekli finansal güvenceyi gösteren belgeyi Rosturizm'e vermeleri hem de hem de genel müdür ile finans müdürünü değiştirmesi gerekiyor.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.