banner113

Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısı düşebilir

banner106

Maya Lomidze: Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısı 2 milyona düşebilir

Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısı düşebilir
13 Nisan 2022 Çarşamba 12:51

banner108
banner238

Rusya – Ukrayna arasındaki savaşın Rus turistleri nasıl etkileyeceği konusunda değerlendirmede bulunan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Rusya’dan Türkiye’ye 2022’de 2 milyon kişiye ulaşılırsa bunun iyi sayılacağını söylüyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, bu yaz Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turistlerle ilgili en büyük engelin havayolu taşımacılığıyla ilgili olduğunu, hava taşımacılığının uygun fiyatlarla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Lomidze, geçen yıl Rusya’dan Türkiye’ye 4,7 milyon ziyaretçi geldiğini ve bunun yüzde 80’inin tur operatörleri müşterisi olduğunu, her gün değişen jeopolitik nedenlerle bu yıl için tahmin yapmak zor olsa da 2022’de 2 milyon kişiye ulaşılırsa bunun iyi sayılacağını belirtti.

 “En büyük engel havayolu seyahati”

Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısına düşüş yaşanacağını vurgulayan Lomzidze, “Rusya’dan Türkiye'ye geçen yıl toplam 4,7 milyon turist geldi ve bunların yüzde 80'i tur operatörlerinin müşterisiydi. Türkiye ile ilgili en büyük engelin havayolu seyahati ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl her şey havayolu taşımacılığı ve fiyatlara bağlı olacak. 2022 sonuçları için bir tahmin veremiyoruz, jeopolitik koşullar her gün değişiyor, ancak 2 milyon kişiye ulaşılırsa iyi sayılacaktır.” açıklamasında bulundu.

“Ruslar için en popüler destinasyon Türkiye”

Dünya Gazetesi’nden Elif Karaca’ya konuşan Lomidze, Türkiye’nin uzun yıllardır Ruslar arasında popüler bir destianasyon olduğunu söyledi. Lomidze “Rus halkının Türkiye’ye olan ilgisini artırmak için bir girişimde bulunmaya gerek yok. Türkiye, uzun yıllardır Ruslar için en popüler destinasyon durumunda. Özellikle de diğer popüler destinasyonların çoğu turistlerimize kapalıyken, Rus halkının Türkiye'ye tatil amaçlı seyahate ilgisi çok büyük.” İfadelerini kullandı.

“Charter ve tarifileri uçuş arasındaki fiyat farkı kaldırılmalı”

Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısını artırmak için tarifeli uçuş ve charter uçuş arasındaki fiyat farkının ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Maya Lomidze, “En önemli konu hava taşımacılığının uygun fiyatlarla desteklenmesi. Tur operatörlerimize verilen mevcut THY ve Pegasus blok koltuk fiyatları, maalesef bu turların 2022 başı fiyatlarına satılmasına izin vermiyor. Dolayısıyla bu durum talebin düşmesine neden oluyor. Ayrıca charter tur satın alan turistlerden THY uçuşlu tura geçmek için yüksek ücretler talep edildiğini görüyoruz. Türk hükümetinin charter uçuş ile tarifeli uçuş arasındaki fiyat farkını ortadan kaldırmak için hava yolculuğunu sübvanse etmesi iyi bir çözüm olabilir.” dedi.

“Mir kartı alan Türk bankalarının sayısını artırmak gerekiyor”

Rus Mir ödeme sisteminin Türkiye’de entegrasyonun yapılması gerektiğini söyleyen Lomidze şu açıklamalarda bulundu;

Visa ve Mastercard'ın Rusya pazarından çekilmesi sonucunda her şeyden önce Türkiye'ye bağımsız turist akışı azalacaktır. Artık Rusya'dan otel ve biletler için online ödeme yapmak onlar için zor. Tur operatörlerinin müşterileri için ise sıkıntı olmaz. Rusya’daki kartlarıyla Rusya'da bulunan bir tur operatörüne her şey için (uçak, otel vb.) ödeme yapabiliyorlar. Rusya'dan gelen turistlerin yüzde 80'inin tur operatörlerinin müşterisi olarak Türkiye'ye gittiği göz önüne alındığında, bu durum bağımsız turistlerin tur operatörlüğüne geçişini teşvik edebilir.

Rus tur operatörlerinin müşterileri için de zorluklar olacaktır, ancak çok daha küçük problemler. Bunun nedeni, Türkiye'deki bankaların ve mağazaların Rus “Mir” kartını kabul etmemesi. Rus Mir ödeme sisteminin Türk havayolları ve otellerin web sitelerine hızlı entegrasyonu ile katkı sağlanabilir. Ayrıca cihazlarında (ATM'ler, POS terminalleri) Rus “Mir” kartı alan Türk bankalarının sayısını artırmak gerekiyor.


 

banner109

Etiketler; #Maya Lomidze
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.