banner113

Sili "Otellerdeki fiyat artışının nedeni girdi maliyetleridir"

banner106

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili,  sezonla ilgili açıklamalarda bulundu

Sili "Otellerdeki fiyat artışının nedeni girdi maliyetleridir"
06 Temmuz 2021 Salı 10:07

banner108
banner238


ALTİD Başkanı Sili ''Öncelikle yurt içi turlar ile fiyat karşılaştırması hangi ürünlerde yapılıyor ona bakmak gerekiyor. Bölgemiz gerçeklerine bakarak böyle bir fiyat artışının söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Belirli bölgeler ve bölgelerdeki iç piyasadan talep gören ve özellikleri anlamında denize sıfır, misafire sunulan  imkanlar anlamında kapasiteleri yüksek ve de üst gelir düzeyine hitap eden  ürünlerde bu artışlar söz konusu olabilir. Haddizatında bizim bölgemizde de bu tür tesisler mevcut" dedi.

GİRDİ MALİYETLERİ YÜKSEK
Sili, fiyat artışlarındaki ana sebebin girdi maliyetleri olduğunu aktardı. Sili,''Fiyat artışlarının ana sebebi ise girdi maliyetleri. Son iki senede girdi maliyetlerimiz bahsi geçen artış oranlarının üzerinde seyrediyor. Bu durumda tesisler aynı hizmet seviyesini tutturabilmek için fiyat artışlarını gerçekleştirmek durumundalar. Her şeye rağmen bölgemiz iç piyasaya en uygun fiyatlı ve kaliteli servisi verebilme çabasını sürdürüyor ki bu sene ana pazarımız iç pazar.  Geçen seneyle kıyasladığımızda bölgemiz ve ülkemizdeki pandemi şartlarının düşük düzeyde seyretmesi ve insanların tatil ihtiyacının daha önce yaşanan kısıtlamalardan dolayı üst seviyede olması talebe de olumlu yansıyor'' diye konuştu.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.