banner113

Son dakika: Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Alman turist açıklaması

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’daki temasları kapsamında Alman mevkidaşı Heiko Maas ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında düzenlene basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Alman İçişleri Bakanı ile turizmi konuştuklarını da açıkladı.

Son dakika: Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Alman turist açıklaması
06 Mayıs 2021 Perşembe 14:48

banner108
banner238
''Alman turistleri Türkiye'ye bekliyoruz''
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, turizm ile ilgili de görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile turizm konusunu konuştuklarını belirten Çavuşoğlu, müsteşarlarla da görüşmelerinin sürdüğünü, gerekli önlemlerin tamamen alınacağını, Alman turistleri Türkiye'ye beklediklerini bildirdi.
''15 yataklı otellere bile sertifika verdik''
Turizm sektöründe çalışanların tamamını aşılayacağız" diyen Çavuşoğlu, "15 yataklı otellere bile sertifikasyon verdik. PCR testi uygulamamızı genişlettik. Vaka sayılarımız her geçen gün düşüyor" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, "Aşılama sürecimize hız verdik ve şu anda halkımızın yüzde 26’sından fazlası aşılandı. Güvenli turizm programına ilave tedbirler getirdik. Aşılamada turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanları, otelde, restoranda, şoförler, tur rehberleri dahil turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız ki bu anlamda da tedbirlerimizi alalım" diye konuştu.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.