banner113

TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak: Antalya Girit’i geçecek

banner106

TUI Travel, kısıtlamaların gevşetilmesi ve uluslararası seyahatlerin önünün yeniden açılmasının ardından deniz tatiline çıkmak için sabırsızlanan Almanların daha fazla harcama eğiliminde olduğunu açıkladı.

TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak: Antalya Girit’i geçecek
24 Haziran 2021 Perşembe 16:17

banner108
banner238

Çeviri: Efsa Pural, Düzenleme: Erdoğan Karataş - TurizmGüncel
TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak, tüketicilerin yaz tatiline çıkma yarışının devam ettiğini ve seyahat etme motivasyonunun her geçen gün yükseldiğini ifade etti.
Almanya'da tatil rezervasyonları hızla artıyor
2019 yılının aynı dönemini bile geriden rezervasyon haftaları olduğunu belirten Andryszak, popüler tatil destinasyonlarında çift haneli rezervasyon artışı olduğunu söyledi.
Müşteriler yüzde 25 daha fazla harcıyor
Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Marek Andryszak, satış eğilimleri açısından paket tura olan talebin belirgin bir şekilde artarak toplam satışların yüzde 70'ine ulaştığını açıkladı. Andryszak, ''Dahası ortalama satış fiyatı da çok daha yüksek. Müşterileriniz tatil için 2019'dakinden yüzde 25 daha fazla harcıyor.'' dedi.
Tur süreleri uzadı
TUI'nin verdiği detaylara göre, rezervasyonlarda daha uzun süreli seyahatlerin oranı artıyor. Buna göre, 8-10 gülük turların yerine 10-14 günlük turlar satın alınıyor, rüştünü ispatlamış üst segment otellerin geniş ve deniz manzaralı odalarına talep artıyor
‘’Antalya Girit’i sollayacak’’
TUI misafirlerinin geleneksel destinasyonları tercih ettiği görülüyor. En çok rezervasyon ilk 10 destinasyon Mayorka, Girit, Antalya, Rodos, Kos, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Mecklenburg-Vorpommern (Almanya'nın Baltık Denizi kıyı şeridi) ve İbiza olarak sıralanıyor. Ancak TUI'nin turizm şefi Stefan Baumert, önümüzdeki birkaç hafta içinde Antalya'nın Girit'i geçmesini beklediğini, popüler destinasyonların kısa süre içinde satılacağını söyledi.
Kapasite artışı
TUI ise artan talebe popüler destinasyonların kapasitesini artırarak yanıt verdi. Filosunda 22 uçak bulunan TUIfly, Mayorka'ya temmuz ve Ağustos'ta 210 bin yolcu götürecek. Önümüzdeki iki ay içinde Kanarya Adalarına haftalık 70 uçuşla 235 bin yolcu götürmeyi hedefleyen şirket, Yunanistan'a ise haftalık 50 uçuş yapacak ve tüm sezon boyunca 450 bin misafir götürecek.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.