banner113

Türk konseyinden Azerbaycan'a dev destek 

banner106

Türk iş ve ticaret camiası, yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altındaki topraklarını azad etmede önemli bir aşama kaydeden ve zafer üstüne zafer kazanan Azerbaycan'a büyük destek verdi.

Türk konseyinden Azerbaycan'a dev destek 
03 Kasım 2020 Salı 16:08

banner108
banner238



Genel Sekreter Yardımcılığı'nı Alanyalı Dr. Ömer Kocaman'ın yaptığı Türk Konseyi son haftalarda Azerbaycan'a verdiği güçlü destekle dikkat çekti. Bu kapsamda değişik faaliyetlerde bulunan Türk Konseyi son olarak Pazartesi günü Türk dünyası iş camiasını Bakü'de toplayarak Azerbaycan'la olan güçlü dayanışmasını dünyaya tekrar gösterdi.

150 milyonu aşan genç nüfusu, 1.5 trilyon Dolarlık milli geliri ve sahip olduğu doğal kaynaklarla bulunduğu coğrafyada önemli bir ekonomik güç haline gelen Türk Konseyi ülkelerinin Azerbaycan'a verdiği güçlü desteğe Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün twitter hesabı üzerinden tekrar teşekkür etti.

Aralarında Dr. Ömer Kocaman'ın da bulunduğu Türk Konseyi heyeti Bakü'de en üst düzeyde ağırlandı. Cumurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen heyet ayrıca Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile yapılan görüşmede Türk Konseyi'nin kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve işgal altındaki topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak için sürdürdüğü haklı davasına güçlü desteğini tekrarlayan Alanyalı Dr. Kocaman, Türk dünyasının yabancı ülkelerde yaşayan diasporalarını ve Türk Dünyası Üniversiteler Birliği'ni de yakın bir gelecekte Azerbaycan'a destek amacıyla buluşturacaklarını söyledi.

Türk Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Türk Ticaret ve Sanayi Odasının Bakü'de "Azerbaycan'da Yeni Bir Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Dönemi" temasıyla düzenlediği toplantıya Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman ile Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan ticaret odaları yetkilileri katıldı. Toplantıya Türkiye'den Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İcra Kurulu Üyesi Metin Demir ve TOBB üyeleri de katıldı.

Türk Konseyi'nin Bakü'de gerçekleştirdiği Azerbaycan'a destek toplantısının ardından Türk Konseyi yetkilileri ve Türk Ticaret ve Sanayi Odası'na Üye Oda Başkanları, Türk Dünyası'nın Azerbaycan Devleti ve Azerbaycanlı kardeşlerine desteğinin bir ifadesi olarak, Yukarı Karabağ'da süren savaştan etkilenen sivil halka yardım malzemesi taşıyan bir tırı Bakü Bayrak Meydanı’ndan Berde kentine uğurladı. 
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.