banner113

Türkiye'deki kısıtlamalar Rusya'da iptallere neden oldu

banner106

Türkiye'deki kısıtlamalar, Rusya'da Türkiye'ye dönük tatil satışlarını olumsuz etkiledi. Talep düşünce, tur operatörleri de uçuşlarını yeni duruma yeni duruma optimize etti.

Türkiye'deki kısıtlamalar Rusya'da iptallere neden oldu
21 Ocak 2021 Perşembe 09:44

banner108
banner238
TurizmGüncel - Dış Haberler
Planlanan charter uçuşlar iptal ediliyor

Rusya'daki tur operatörleri Türkiye'deki resort bölgelere ve kayak merkezlerine dönük uçuşlarını bir süreliğine durdurdu veya iyice azalttı. Nedeni ise Türkiye'de devam eden koronavirüs önlemleri ve buna bağlı olarak otellerdeki spa'ların ve havuzların kapalı olması. Dahası, kayak merkezlerinde teleferiklerin ve pistlerin kapatılması nedeniyle, kayak turları için planlanan charterlar da iptal edilmek zorunda kaldı.
İstanbul operasyonları devam ediyor
Rus turizm haber portalı Tourprom'da yer alan habere göre, Rusya'dan İstanbul'a yapılan turların iptal edilip edilmeyeceği ise şu aşamada belli değil. İstanbul'a dönük tur programları, koronavirüs koşulları dikkate alınarak yapılmaya devam ediyor. İstanbul'a dönük satışların oldukça başarılı bir şekilde devam ettiği ve bunda uygun fiyatların temel rol oynadığı kaydedildi.
Antalya programı neredeyse tamamen durduruldu
Antalya programının neredeyse tüm Rus tur operatörleri tarafından iptal edildiği bildirildi. Bunun nedeninin ise Türkiye'nin şu aşamada prensip olarak yabancı turist almayı istememesi olduğu belirtiliyor. Turistlerin Antalya'ya gelmek istediğini, ancak havuzların ve spa'ların kapalı olduğunu duyunca (ki kışın Antalya'ya çoğunlula bu nedenlerle geliyorlar) bundan vazgeçtiği ifade ediliyor.
‘’Tur operatörlerinin kararı doğru’’
Rus seyahat uzmanları, Türkiye uçuşlarının büyük oranda durdurulmasının sürpriz olmadığını belirtiyor. Dahası, tur operatörlerinin aldığı kararın doğruluğuna dikkat çekiyorlar. İstanbul gezi programları ise Anex, Pegas, TUI Rusya ve Coral gibi tüm tur operatörleri tarafından devam ettiriliyor. İstanbul uçuşları kapsamında Kapadokya, İzmir ve İstanbul turları oldukça düşük fiyatlarla satılıyor.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.