banner113

"Türkiye İngiliz turiste kendini hazırlamalı"

banner106

TÜRSAB’ın bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Turizm Forumu kapsamında, düzenlenen ‘Yarış Yniden Başlıyor’ başlıklı panelde seyahat sektörünün önde gelen isimlerini bir araya geldi.

"Türkiye İngiliz turiste kendini hazırlamalı"
20 Nisan 2021 Salı 15:27

banner108
banner238
Moderatörlüğünü TÜRSAB Başkan Firuz Bağlıkaya’nın yaptığı panele Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, İngiltere Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) İcra Kurulu Başkanı Mark Tanzer, İtalya Seyahat ve Turizm Birlikleri Federasyonu (FIAVET) Başkanı Ivana Jelinic ve Yunanistan Seyahat ve Turizm Acentaları Birlikleri Federasyonu (FEDHATTA) Başkanı Lysandros Tsilidis katıldı.
Norbert Fiebig: Uzun vadede kısıtlamasız seyahati sağlayacak olan şey aşı
Panelde değerlendirme yapan Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, tüm Avrupa’da durum benzer olduğunu belirtti. Almanya’nın turizmde geçen yıl yüzde 81 düşüş yaşadığını, bu yıl ise şu ana kadar yüzde 91 geride gidildiğini kaydetti. Fiebig, ‘’Krizi yönetebilmeyi ve krizin üstesinden gelebilmeyi umuyoruz. Ama uzun vadede kısıtlamasız seyahat edebilmeyi sağlayacak olan şey aşı. Tüm küresel nüfusun hepsi bu aşılara erişinceye kadar faaliyetelerimiz 3 temel üzerinde inşa etmeliyiz. Aşılama, Hijyen ve güvenlik tedbirleri.’’ dedi.
Almanya seyahati önermiyor
Almanya’da şu ana kadar nüfusun yüzde 20’sinin ilk doza eriştiğini, yüzde 7’sinin ise her iki dozu da aldığını kaydeden Norbert Fiebig, ‘’Aşılamayla birlikte seyahatler de yavaş yavaş başlayacak. Burada önemli olan şey, Alman hükümetinin oldukça temkinli olması. Seyahati mümkün kılıncaya kadar seyahat etmeyi önermiyorlar.’’ şeklinde konuştu.
Türkiye ile Almanya’nın yeniden anlaşma yapması gerekiyor
Türkiye’deki fiyat-kalite dengesinin Alman aileleri memnun ettiğini ve Türkiye’nin bu yıl da yine Alman turistin odağında olacağını belirten Fiebig, ‘’Her zaman bildikleri ve güvendikleri destinasyonlara gidecekler. Çünkü oralarda kendilerini güvende hissedecekler. Türkiye’de turizm çalışanları öncelikli aşılanıyor. Bu da Almanya piyasasından Türkiye’ye işleri hızlandıracaktır. Geçen yılki karşılıklı ikili anlaşmaya geri dönmemiz gerekiyor. Bu da her iki tarafı turizm noktasında güçlendirecektir. Şu anda bu anlaşmaya ara verilmiş durumda. Almanya ve Türkiye arasındaki iş ilişkilerini yeniden başlatmada istikrar sağlayacaktır. Yazın Türkiye’ye iyi bir trafik ve kısa zamanda çok fazla rezervasyon göreceğimizi düşünüyorum. Bu da ilişkileri karşılıklı başlatmanın temelini oluşturacak.’’ şeklinde konuştu.
Mark Tanzer: Uluslararası seyahatler en erken 17 Mayıs’ta başlayacak
İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA) İcra Kurulu Başkanı Mark Tanzer ise, İngiltere’nin evde kapanma döneminin sonuna geldiğini belirtti. Ülkede uluslararası seyahatlerin hala yasak olduğunu ve en erken 17 Mayıs’ta başlayacağını ifade eden Tanzer, ülkede vaka, yoğun bakım ve ölüm oranlarının oldukça düştüğünü açıkladı.
Verilerin güvenirliği
İngiltere’nin uluslararası seyahatlerde trafik lambası sistemine geçeceğini hatırlatan Mark Tanzer, ülkelerin vaka, mutant virüs ve aşılama verilerine göre yeşil, satı ve kırmızı renklerde kategorize edileceğini ifade etti. İngiltere’nin koronayla ilgili verilerin güvenirliğine özellikle dikkat edeceğinin altını çizen Tanzer, ‘’Ancak şu anda hangi ülkenin hangi kategoride olacağını henüz bilmiyoruz. Aşılama, vaka oranı, varyantlar ve verilerin doğruluğu gibi şeylere göre ülkelerin hangi kategoriye düşeceği belirlenecek. Bunun ne sıklıkta gözden geçirileceğini bilmiyoruz. Geçtiğimiz yıl liste her hafta güncelleniyordu ama bu işe yaramamıştı.’’ dedi.
Zaman çok dar, yapılacak çok iş var
İngiltere’den ayrılanların ve İngiltere’ye dönenlerin test yaptırmak zorunda olduğunu belirten Mark Tanzer, İngiltere’deki test ücreti fiyatının AB’dekinin iki katı olduğunu söyledi. Tanzer, bu nedenle yurt dışına gidecek insanların tercihinde, gidilecek ülkenin test kapasitesinin yüksek olmasının da önemli bir tol oynayacağını, çünkü İngilizlerin ülkeye döndükten bir de testle uğraşmak istemediğini söyledi. Tanzer, ‘’Aşı sertifikasının nasıl çalışacağını görmemiz lazım. Buna dair dijital gereçler nasıl olacak bilinmiyoruz. Zaman çok dar ve yapılacak çok iş var. İngiltere’ye dönen pek çok insan için cesaret kırıcı uygulamalar var. İskoçya ve Galler kendi seyahat politikalarını belirleyecekler.’’ değerlendirmesini yaptı.
Türkiye İngiliz turiste kendini hazırlamalı
Türkiye’deki sağlık durumuna dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen ABTA İcra Kurulu Başkanı, ‘’Vaka durumuna göre ülkelerede sıçramalar ve kaymalar olacaktır. Sanırım ilk seyahat edecek olan grup aşılanmış olan grup olacak. Bunlar da ileri yaşlardaki gruplar. Çocuksuz olarak seyahat edecekler. Bu noktada ekonomik durumu iyi olanların seyahat edeceğini öngörebiliriz. Türkiye Britanyalı turiste kendini hazırlamalı. Açıkladığınız verilerin güvenilir olmalı, hijyen durumuna ve vaka sayılarına da dikkat edilmeli.’’ yorumunu yaptı.

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.