banner113

Yeni bakan: Turizmde seferberlik başlatacağız

banner106

Yeni dönemde öncelikli sektörün turizm olacağını dile getiren Bakan Mehmet Ersoy, “Bu dönemde hedefimiz sadece kişi sayısını arttırmak olmayacak. Özellikle Türkiye’ye seyahat eden, nitelikli turist dediğimiz, gelir grubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz.” dedi.

Yeni bakan: Turizmde seferberlik başlatacağız
11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:53

banner108
banner238

Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Bakanlık görevini Numan Kurtulmuş’tan devralan yeni Bakan Mehmet Ersoy, önümüzdeki döneme ilişkin ilk mesajlarını da verdi.
YENİ BİR KAMPANYA
 Turizm sektörünün bir temsilcisi olarak, 2016 yılının ardından turizmde hızlı bir çıkışın yaşanmasını sağlayan Bakanlık ekibine teşekkür eden Bakan Ersoy, hedeflerine ulaşmak için Bakanlığın yanı sıra sektörün bütün temsilcileri ve sektör dışında, turizm bölgelerindeki belediyeler, belediye başkanları, temizlik işçileri, esnaf ile taksiciler de dâhil olmak üzere sektör ve sektör dışındaki bütün vatandaşları kapsayacak yeni bir kampanya yürüteceklerini söyledi.
 Türkiye’yi yeni dönemde çok daha iyi günlerin beklediğini vurgulayan Bakan Mehmet Ersoy, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
 NİTELİKLİ TURİSTİ HEDEFLEYECEĞİZ
“Hedefimiz bu dönemde sadece kişi sayısını arttırmak olmayacak özellikle Türkiye’ye seyahat eden nitelikli turist dediğimiz gelir gurubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz. Yani sadece sayıyı arttırmakla yetinmeyeceğiz. Daha fazla para harcayan konaklama dışı harcaması daha yüksek olan turistleri hedefleyeceğiz.”
TURİZMDE SEFERBERLİK BAŞLATACAĞIZ
“Bu da tek başına Bakanlığımızca yapılan bir çalışma olmayacak. Sektörün bütün temsilcileriyle ve sektör dışında turizm bölgelerindeki belediyeleri, belediye başkanından temizlik işçisine, esnaftan taksicisine sektörü ve sektör dışındaki bütün vatandaşlarımızı da kapsayacak bir kampanya şeklinde olacak, bir seferberlik şeklinde olacak. Herkesi buna inandıracağımızı düşünüyorum bu dönemde. Herkes elinden tutup buna sahip çıkarsa ancak turizm istediğimiz şekilde daha kaliteli, Türkiye’nin hak ettiği gelir seviyesine uygun turistin gelmesini sağlayacak ortamı oluşturmuş oluyoruz. Ben tekrar bütün ekibe teşekkür ediyorum. Yeni dönemde inşallah Türkiye’yi turizm açısından çok daha iyi şeylerin beklediğini düşünüyorum.”
İSTANBUL YENİ DÖNEMDE DE ÖNCELİKLİ OLACAK
Türkiye’nin yönetiminin bundan sonraki süreçte daha etkin ve başarılı olması dileklerini ileten Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, kültür ve turizmin farklı olmakla birlikte birbirlerini besleyen iki alan olduklarını dile getirdi ve görevleri süresince de bir önceki dönemde gerçekleştirilen ‘Kültür Şurası’ sonuçlarının takipçisi olduklarını söyledi.
İstanbul’un yeniden canlandırılması ile ilgili büyük bir çalıştay düzenlediklerini hatırlatan Numan Kurtulmuş, 2019 yılında bitirileceğine vurgu yaptığı İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin, Türkiye’nin bir prestij meselesi olarak, yeni dönemin önünde duran en önemli projelerden birisi olduğunu kaydetti.
Rami Kışlası ve Kuleli Askeri Lisesi gibi önemli kültürel yatırımların devam ettiğini anlatan Numan Kurtulmuş, Topkapı Sarayı’nda sürdürülmekte olan 25 farklı restorasyon ve kuvvetlendirme çalışmasının da bu dönemde bitirilerek, Sur-i Sultani’yi de içine alacak şekilde, sarayın tarihi yarımadanın en önemli kültür merkezi haline getirileceğini söyledi.
Türkiye’nin turizmdeki hedeflerini yakaladığını ve revize etmek durumunda kaldığını rakamlarla anlatan Numan Kurtulmuş, sektörün önemli meselelerine çözüm getirdiklerinin de altını çizdi

banner109

Etiketler; #mehmet ersoy
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.