banner113

Yıl sonuna kadar gelecek olan Rus turist sayısı açıklandı

banner106

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya turizm pazarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıl sonuna kadar gelecek olan Rus turist sayısı açıklandı
13 Ekim 2021 Çarşamba 13:53

banner108
banner238


Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova ile “Türkiye ve Rusya arasında Ortak Turizm Eylem Planı” anlaşmasını imzalayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya pazarına ilişkin açıklamalar yaptı.
HAVA VE TURİST TRAFİĞİ
Türkiye ile Rusya arasındaki hava ve turist trafiğinin hızlı bir şekilde başladığını belirten Mehmet Nuri Ersoy, Rusya Halk Sağlığı Komisyonu’ndan üyeler ile yapılan toplantılarda, turistlerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların çözümünün konululduğunu kaydetti. Ersoy, “Nelerin iyileştirileceği konusunda mutabık kaldık ve herkes üzerine düşeni yapacak. Sevindirici olan her geçen gün tartışacak konuların azalıyor olması ve çok hızlı bir şekilde çözülüyor olması. He iki taraf açısından mutluluk verici.” dedi.
4 MİLYONA ULAŞIRIZ
2021 yılının ağustos sonuna kadar Rusya’dan Türkiye’ye 2,5 milyon misafirin geldiğini söyleyen Ersoy, yıl sonu itibariyle bu rakamın 4 milyona çıkmasını beklediklerini ifade etti. Ersoy, “Rusya geçen sene olduğu gibi bu sene de birinci sırada yer alıyor. Güvenli Turizm Sertifikası’nın ne kadar önemli olduğunu gördük. Hayatımızda kalıcı olması gerekiyor. Turizm teşvik kanunu ile birlikte bu sertifikasyon programı kanunen kalıcı hale getirildi. Pandemiden sonra da hijyen kuralları, denetimler artık hayatımızın bir parçası olacak.” diye konuştu.
ESKİ SEVİYELERE GELİYOR
Basın toplantısının ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde Sputnik’in sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, 2022 öngörülerini şöyle anlattı: “Pandemi öncesinde baktığımızda 2019’da 7 milyondan fazla Rus turisti ülkemizde ağırlamıştık. Pandemi olmasaydı 8 milyona doğru gidiyorduk. Şimdi her geçen sene rakam artarak tekrar eski seviyelerine geliyor. 2022 yılına ilişkin hedef koymak için erken ama şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim 2021 rakamının altında kalmayacağımıza eminim.”

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.