banner113

Ziraat Bankasına Almanya'dan Talha Görgülü cezaları

banner106

Alanya'da şehrinin altın anahtarını verdiğimiz turizmci Talha Görgülü'nün üzerinden Almanya Ziraat bankasına ceza yazdı

Ziraat Bankasına Almanya'dan Talha Görgülü cezaları
28 Ağustos 2021 Cumartesi 17:16

banner108
banner238

CEZAEVİNDE KALMIŞTI
İflas ettikten sonra Ukrayna’ya kaçan, orada yakalanıp Almanya’ya getirildikten sonra bir süre cezaevinde kalan sonra serbest bırakılan GTI’nin sahibi Talha Görgülü ilginç bir olay ile yeniden gündemde. Alman Bankacılık Denetleme Kurulu (BaFin), Ziraat Bankası’na GTI Talha Görgülü olayından dolayı tarihte görülmemiş ağır cezalar kesti. Bankanın kredi vermesi ve mevduat toplaması kısıtlandı. Ankara’nın 4 genel müdür adayı reddedildi.
KAYNAĞI BELİRSİZ PARA
Sözcü Gazetesi’ndeki Ali Gülen’in haberine göre Almanya bankacılık tarihinde görülmemiş cezaların nedenleri, bankanın 2017'den beri verdiği kredilerin sonuçlarında ve son yıllarda Türkiye'ye kaynağı belirsiz şekilde para aktarımında yatıyor. Türkiye'deki çeşitli şirketlere Almanya'daki Ziraat Bankası üzerinde kredi verilmesi, GTI Reisen ile Görgülü kardeşlerin açığını kapatmak için Rusya'dan 10 milyon Euro getirtilmesi ve Türkiye'deki ‘Varlık barışı’ nedeniyle banka üzerinden son iki yılda, denetimsiz- sorgusuz paralar gönderilmesi bu ağır cezalara yol açtı.
KARA PARA VE HİLELİ İFLAS
2013 yılında iflas eden, GTI Travel ve Sky Airlines'ı bünyesinde barındıran Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü Almanya'nın 'kara para' ve 'hileli iflas' iddialarıyla açtığı dava üzerine 2019 yılında Ukrayna'da yakalanıp Almanya'ya teslim edilmişti.
ŞEHRİN ALTIN ANAHTARI VERİLMİŞTİ
Bundan 18 yıl önce Alanya'yı en çok turist getiren acentelere şehrin altın anahtarı veriliyordu. Bunlardan bir tanesi de Kayı Tur'un sahibi Talha Görgülüydü. Görgülüye O dönemin Alanya belediye başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından şehrin altın anahtarı verilmişti. Görgülü aynı zamanda 1999 yılında Anavatan Partisinden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Hüseyin Kalaycı-Manşet Alanya
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.