banner113

Alanya'da 59 bin öğrenci karne alacak!

banner106

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin bugün itibariyle sona erecek olması sebebiyle bir açıklama yaptı. 

Alanya'da 59 bin öğrenci karne alacak!
14 Haziran 2019 Cuma 06:50

banner108
banner238

Er yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2018-2019 eğitim ve öğretim yılının tamamlıyoruz. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim açımızdan gerçekten çok başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçtiğini ifade edebilirim. Tabii ki eğitim bir bütündür. Öğrenci, öğretmen, veli, yönetici ayağı çok kuvvetli olması gerekiyor. Biz Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekten okullarımızı, okul ötesi bir yaşam alanı olarak tanımlıyoruz. Öğrencilerimize bunu anlatıp buralarda mutlu olmalarını, hedef koydukları noktaya ulaşabilmeleri noktasında mutlu oldukları yerlerde, öğretmenlerin gözetiminde bir kapı açtığımıza da inanıyoruz.”
“ALANYA ANTALYA’NIN LOKOMOTİFİ”
 Sadece akademik başarı yeterli olmuyor. Aynı zamanda sosyal, kültürel, sportif alanlarda da güçlü olmanız gerekiyor. Şu an Alanya bu konuda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün lokomotifi olarak tanımlanıyor. Buna biz yürekten inanıyoruz. Çünkü almış olduğumuz sonuçlar ortada. Başarı kendiliğinden gelen bir şey değil. Bütün paydaşlarımız medya da dahil olmak üzere bütün kamuoyundan destek görüyoruz. 
"ÖĞRENCİLERİMİZ TATİLİ HAK ETTİ"
Bu karneler sadece öğrencilere ait bir karne değil, aynı zamanda onlara da ait bir karne. Benim velilerimizden isteğim, bu gerçeği unutmamaları. Öğrencilerimiz üzerinde kıyaslama yapmamaları. Varsa eksiklikleri onları giderebilmek noktasında, Biz her zaman rehberliğe hazırız. Alanya Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm okullarımıza gidip fikir paylaşımı yapabilirler. Sorunların çözümleri noktasında başvurabilirler. Tüm yönetici arkadaşlarımız, müdür, müdür yardımcılarımız, özellikle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz çok ciddi bir şekilde mücadele verdi. İstiklal ve İstikbalimizin garantisi olacak gençlerimizi yarınlara hazırlayabilmek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef koydu muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmemiz noktasında, güçlü nesiller yetiştirebilmek noktasında, gayret gösteren tüm öğretmenleri ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerim gerçekten tatili hak ettiler. Tatil yapmak boş boş vakit geçirmek anlamına da gelmemeli. Bir plan ve program çerçevesinde kitap okumalarını, gezip, aileleri, sevdikleriyle beraber hoş vakit geçirmelerini ciddi şekilde önemsiyoruz. Bizim beklentimiz 9 Eylül 2019 günü başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılına hazır olarak gelmelerini istiyoruz. Şimdiden onları özlediğimizi ifade edebilirim. Alanya'da 59 bin öğrencimiz var. 5 bin civarında da öğretmenimiz var. Öğrencilerimiz yarın itibarıyla tatile gidecek ama öğretmenlerimiz 1 Temmuz itibariyle tatile başlayacak, şimdiden hepsine iyi tatiller diliyorum.
"OKULLARIN TANITIM KİTAPÇIĞI DAĞITILACAK"
Özellikle Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girip bir liseye yerleşmek üzere çalışan öğrencilerimize rehberlik yapabilme anlamında, bakanlığımızın 2023 vizyon çalışması çerçevesinde, mesleki eğitime verilen öneme bir farkındalık oluşturabilmek için ilçemizde bulunan tüm mesleki eğitim okullarının tanıtımını içeren özel bir broşür hazırladık. Gerçekten büyük emek verildi. Biz bu broşürleri bugün karneler ile beraber çocuklarımıza ileteceğiz. Velilerimizden beklentilerimiz, lütfen bu kitapçığımızı alıp okusunlar. Merak ettikleri her türlü bilgi orada mevcut. Hangi okullarımızda hangi alan ve dallar var. İleriye yönelik staj durumları nedir. Bu konuda tam bilgilendirici bir kitapçık. Bunun da meslek seçimi noktasında bir farkındalık oluşturacağına yürekten inanıyorum. Bu kitapçığın hazırlanmasında emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca hafta sonu üniversite sınavı yapılacak. Sınava girecek tüm öğrencilerime de canı gönülden başarılar diliyorum."

 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.