banner113

Alanya'da pazar günü korna ve gürültü yasak

banner106

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın Liselere Giriş Sınavı (LGS) 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması olan Pazar günü için LGS nedeniyle özel kararlar aldı. 07.00-15.00 arasında sınava girecek öğrenciler ve refakatçileri muaf olacak

Alanya'da pazar günü korna ve gürültü yasak
03 Haziran 2021 Perşembe 13:34

banner108
banner238
.
LGS kararı; korna ve gürültü yasak

Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı olarak da bilinen Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav nedeniyle Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar alındı. Saat 09.30'da başlayıp 12.50'ye kadar sürecek olan LGS iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 5 Haziran Cumartesi günü 10.00­- 16.00 saatleri arasında, 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00­- 10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak.
Sınava girecek öğrenciler ile refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir ilgili belediyelerce alınacak.
Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran Pazar günü sınava girecek öğrenciler ile refakatçileri 07.00-­15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. 6 Haziran Pazar günü kırtasiyeler 07.00-­ 15.00 saatleri arasında açık olabilecek. Kırtasiye çalışanlar da bu saatler arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar.
İlçe kaymakamlıkları, sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirleri milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurumlarla birlikte alacak. Kolluk birimleri sınav yapılacak okulların çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştıracak. Sınava girecek öğrencilerin dikkatlerini dağıtmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye neden olacak diğer tüm faaliyetler ise yasaklandı.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.